Ana SayfaGüncelHDP duyurdu: Öcalan’la yıllar sonra ilk görüşme gerçekleşti

HDP duyurdu: Öcalan’la yıllar sonra ilk görüşme gerçekleşti

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Leyla Güven’in “Tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattığı açlık grevi eylemi devam ederken PKK lideri Abdullah Öcalan’la kardeşi Mehmet Öcalan’ın görüştüğü bildirildi. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Görüşme önemli ama tecridin kalkması anlamına gelmiyor” dedi.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen PKK lideri Abdullah Öcalan’ı kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklama HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan geldi.

HDP’nin Twitter sayfasından yapılan paylaşıma göre Buldan, görüşmenin gerçekleştirildiğini teyit ederek, “Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir kaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendireceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Buldan, HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Okmeydanı’nda halk buluşmasında da görüşmeye dair “Mehmet Öcalan’ın bir görüşme yapması tecridin kalkması anlamına gelmiyor. Bu görüşme önemlidir ama bununla sınırlı kalmaması gerekir, önümüzdeki süreç zorlu bir süreç” açıklamasında bulundu.

HDP’nin Urfa Milletvekili ve Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan da görüşmenin sağlık ve yaşam hakkının bilgilendirilmesine dönük olduğunu bildirerek, “tecrit durumunun sürdüğüne” işaret etti.

Güven’in açlık grevi eylemi

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması talebiyle 66 gündür açlık grevinde.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyordu.

Güven’in yanı sıra aynı taleple farklı cezaevlerinde başlayan açlık grevi eylemleri de devam ediyor.

Previous post
Gerekçe geçim sıkıntısı: Son beş yılda 1 milyonu aşkın öğrenci okulu bırakmak zorunda kaldı
Next post
Hem aktivist hem aktris, 'Serseri Aşıklar'ın Patricia'sı o: Jean Seberg