Ana SayfaÇalışma YaşamıHDP’li Piroğlu’ndan Flormar işçilerine destek eylemi

HDP’li Piroğlu’ndan Flormar işçilerine destek eylemi

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul Milletvekili Piroğlu, Flormar işçilerinin 240 gündür sürdürdükleri direnişe dikkat çekmek için Kadıköy’deki Bahriye Caddesi’nde bulunan Yves Rocher mağazası önünde ateş yaktı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 132 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem 240’ıncı gününde.

Flormar işçilerine destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Kadıköy’deki Bahriye Caddesi üzerinde bulunan Yves Rocher mağazası önünde eylem yaptı.

Gebze Kaymakamlığı tarafından eylemdeki Flormar işçilerine getirilen ‘soba yakma yasağı’nı mağazanın önünde ateş yakarak protesto eden Piroğlu, “Flormar direnişi 240. gününde” yazılı bir döviz açtı.

Yoldan geçenlere seslenen Piroğlu, şunları söyledi:

“Şurada gördüğünüz Fransız Yves Rocher markasına bağlı Flormar fabrikasında sendikalı oldukları için 132 işçi işinden atıldı. Bu işçilerin çoğu kadın. Bu işçiler 240 gündür fabrikanın önünde direniyor. Gebze Kaymakamlığı işçilerin ısınmak için soba yakmasını yasakladığı için işçiler yaklaşık eksi 1 derece soğukta, battaniyelere sarılarak direniyor.”

Fransa’da Yves Rocher fabrikalarında çalışan işçilerin sendikalı olduğunu hatırlatan Piroğlu, Türkiye’deki işçilerin ise sendikalı oldukları için işten çıkartıldıklarına da dikkat çekti.

İşçilerin eylemine destek isteyen Piroğlu, Flormar ve Yves Rocher ürünleri için boykot çağrısı yaparak eylemini sonlandırdı.




Önceki Haber
Gazeteci Ercan Ayrancı’ya hapis cezası
Sonraki Haber
Malkara otogarında patlama: İki kişi yaşamını yitirdi