Ana SayfaGüncelHiçbir cami kabul etmeyince cenazesi cemevine kaldırıldı

Hiçbir cami kabul etmeyince cenazesi cemevine kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Son dönemde operasyon ya da çatışmalarda yaşamını yitirenlerin cenazelerine dönük engellemelerin sonuncusu İstanbul’da yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren PKK’li Abdullah Aygün’ün cenazesi İstanbul’da defnedilmek istendi ancak hiçbir cami cenazeyi kabul etmedi. Bunun üzerine cenaze cemevine kaldırıldı. Polis engeli nedeniyle de defin işlemleri sabaha kaldı.

Müzakerelerin sona ermesinin ardından başlatılan operasyonlarda ya da yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’lilerin cenazelerinin defnedilmesine son yıllarda izin verilmiyor. Bitlis’te bulunan Garzan Mezarlığı gibi kimi yerlerde ise geçmişte hayatını kaybedenler mezarlarından çıkartılıyor.

Bunun son örneği İstanbul’da yaşandı. Iğdır’da 4 Ocak’ta yaşamını yitiren Muş doğumlu PKK’li Abdullah Aygün’ün cenazesi aile tarafından dün İstanbul’a getirildi.

Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’ne getirilen Aygün’ün dini vecibelerinin yerine getirilmek istendi. Ancak mahallede bulunan camilerin hiçbiri Aygün’ün cenazesini kabul etmedi.

Cami imamlarının gerekçe göstermeden cenazeyi kabul etmemeleri üzerine Aygün ailesi, cenazeyi Gazi Cemevi’ne götürdü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre dini vecibeleri burada yerine getirilen cenaze, Gazi Mezarlığı’na götürülerek defin edilmek istendi. Bu kez de ailenin yolu polis tarafından kesildi.

Polis aileye “Ya gece geç saate ya da sabah erken saate defin işlemlerini yapın” dedi. Bunun üzerine aile cemevinde olan cenazeyi sabah erken saatlere kadar bekletmek zorunda kaldı.

Sabah saatlerinde ise cenazesi alınan Aygün, Gazi Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Previous post
Animasyon türünde bir antoloji dizisi: ‘Love, Death & Robots’
Next post
‘Ölümle tehdit ediliyorum’ demişti: Suudi kadının Tayland'da kalmasına izin verildi