Ana SayfaGüncelİçişleri’nden ‘seçim tedbirleri’ genelgesi: Sosyal medya paylaşımlarına müdahale edilecek

İçişleri’nden ‘seçim tedbirleri’ genelgesi: Sosyal medya paylaşımlarına müdahale edilecek

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun imzasıyla valiliklere gönderilen seçim genelgesine göre, sosyal medya üzerinden “provokatif paylașımlara” anında müdahalede bulunulacak.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği seçim genelgesinde, seçimlerde alınması gereken önlemleri bildirdi.

Bakan Süleyman Soylu imzasıyla gönderilen ‘seçim tedbirleri’ konulu genelgeye göre, kentlerde Seçim Koordinasyon Merkezleri kurulacak.

Ayrıca Soylu’nun başkanlığında, il valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve var olan illerde sahil güvenlik komutanlarının katılımlarıyla seçim güvenliğine ilişkin bölge toplantıları yapılacak.

Seçim güvenliğine yönelik planların uygulanmasında ve tedbirlerin alınmasında ise emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personelinin yanı sıra korucular da görevlendirilecek.

Söz konusu genelgede, sosyal medya üzerinden “provokatif paylaşımlara” anında müdahale edilerek, “seçim sonuçlarını manipüle etme girişimleri”ne karşı tedbirlerin de alınacağı belirtildi.

Diğer yandan genelgeye göre “Provokatif davranışlarla Suriyeli vatandaşların ve farklı etnik ve kültürel kimlikler üzerinden asayiş olaylarının toplumsal olaylara dönüşmemesi için gerekli tedbirler planlanacak ve bu tür olaylara fırsat verilmeyecek”.

Seçimleri izlemek üzere Türkiye’ye gelecek uluslararası kuruluş temsilcileri ile yabancı büyükelçilik temsilcilerine gerekli misafirperverliğin de gösterileceği belirtildi ve çalışmaları için uygun ortam sağlanacağı aktarıldı.