Ana SayfaGüncelİYİ Parti’de iki günde iki istifa

İYİ Parti’de iki günde iki istifa

HABER MERKEZİ – İYİ Parti’de Manisa Milletvekili Akkal ile Erzurum Milletvekili Polat, partilerinin 31 Mart yerel seçimlerine dönük tavrını gerekçe göstererek istifa etti.

İYİ Parti’de iki günde iki milletvekili partiden istifa ettiğini duyurdu.

Manisa Milletvekili Tamer Akkal

İstifasını dün yaptığı yazılı bir açıklamayla duyuran partinin Manisa Milletvekili Tamer Akkal,  İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile kurduğu iş birliğine Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) destek verdiği yönünde iddiada bulunarak, “Daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur” dedi.

HDP yerel seçimlerde İstanbul, Adana ve İzmir’de aday çıkarmayacaklarını, diğer büyükşehirler için kararın daha sonra verileceğini duyurmuştu.

Dün partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, “Herhangi bir parti lehine değil demokrasi lehine fedakarlık yapıyoruz” demişti.

Polat da istifasını verdi

İYİ Parti Milletvekili Cezmi Polat (sol)

İYİ Parti’den istifa eden bir diğer isim partinin Erzurum Milletvekili Cezmi Polat oldu.

Polat, istifasına gerekçe olarak CHP’nin İzmir büyükşehir belediye başkanlığına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aday olarak sunmasını gösterdi.

Erzurum Milletvekili Polat, Soyer’in, 12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi’ndeki işkencelerden sorumlu tutulan Nurettin Soyer’in oğlu olması nedeniyle adaylığa karşı çıktığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Polat, tutumu ve izlediği yol nedeniyle partinin Genel Başkanı Meral Akşener’i de eleştirdi ve milletvekili olarak seçildiği Erzurum’da beklentilerin karşılanamadığını savundu.

Bu iki istifa kararıyla birlikte İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 38’e düştü.