Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİzmir’de iki çocuğa istismarda bulunan erkek ilk duruşmada tahliye edildi

İzmir’de iki çocuğa istismarda bulunan erkek ilk duruşmada tahliye edildi

HABER MERKEZİ – İzmir’de iki çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuklanan erkek, ilk duruşmada tahliye edildi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan B.A. isimli erkek, geçen yıl Aralık ayında 11 ve 12 yaşındaki iki kız çocuğunu cinsel tacize maruz bırakmaktan tutuklanmıştı.

Hakkında ‘çocuğa karşı cinsel taciz’ suçlamasıyla dava açılan erkek ifadesinde, tiner kullandığı için hareketlerinin farkında olmadığını iddia etmişti.

B.A.’nın yargılandığı davanın ilk duruşması İzmir 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık B.A., kız çocukları ve aileleri ile taraf avukatları katıldı.

Polisteki ifadesini değiştiren B.A., demircilik yaptığı için tinere maruz kaldığını, tiner kullanmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Sanık ifadesini değiştirdi

Hakimin sanığa, polisteki ifadesini okuyarak, neden değiştirdiğini sorması üzerine B.A. polisin kendisine baskı yaptığını ileri sürdü.

DHA’nın haberine göre çocukların avukatı Suat İşler de sanığın verdiği ifadenin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Mağdurlar sanığı açıkça teşhis etmişledir. İkisi de yaşadığı olayın bilincindedir. Sanığın toplum için tehlike arz ettiğini düşünüyoruz. Müvekkillerimin yaşadığı korku ortadadır ve okullarına devam etmektedirler. Bu yüzden yargılama sonuna kadar sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Mahkeme, sanığı, ilk duruşmada sanığın savunmasının alındığı ve toplanması gereken başka bir delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliye ederek duruşmayı erteledi.




Önceki Haber
HDP'li vekile "neden konuşmadın" fezlekesi
Sonraki Haber
Afrin'deki gruplardan Ahrar el Şarkiye’ye bombalı saldırı