Ana SayfaDünyaKolombiya’daki polis akademisine dönük saldırıyı ELN üstlendi

Kolombiya’daki polis akademisine dönük saldırıyı ELN üstlendi

HABER MERKEZİ – Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki bir polis akademisine düzenlenen bombalı saldırıyı ELN üstlendi.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki bir polis akademisine 17 Ocak Perşembe günü düzenlenen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından kentte anma yürüyüşü düzenlendi.

Burada konuşan Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Ulusal Kurtuluş Ordusu’na (ELN) seslenerek, “Kolombiya bu suçu yenmek için bir araya geldi” dedi.

Saldırıyı ELN üstlendi

ELN’den bugün yapılan açıklamada ise saldırı üstlenildi.

Yapılan açıklamada, polis akademisine dönük saldırının, ELN tarafından yeni yıl ve Noel kutlamaları için ilan edilen ateşkese Kolombiya hükümeti tarafından uyulmaması gerekçesiyle düzenlendiği belirtildi.

ELN’den ‘müzakere’ çağrısı

Kolombiya’da on yıllarca süren savaşın ardından 2016’da Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile ‘barış anlaşması’ imzalanırken, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile hükümet arasında yapılan müzakerelerden henüz sonuç alınmış değil.

Ekvador’da başlatılan, şimdiyse Küba’da sürdürülen görüşmelerden aşırı sağcı Ivan Duque’ın devlet başkanlığına gelmesiyle bir ilerleme kat edilemedi.

Saldırının ardından ise Duque, Küba’daki görüşmelerde ELN’yi temsilen bulunan on örgüt üyesi hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Buna yanıt olarak ELN, ‘sorunlar hakkında siyasi bir müzakere süreci’ talep ederek, Kolombiya hükümetine masaya dönme çağrısında bulundu.


Telesur, DW Türkçe, Al Jazeera ve Karınca.