Ana SayfaGüncelLeyla Güven’in açlık grevi eylemi iki ayı geride bırakıyor

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi iki ayı geride bırakıyor

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 60’ıncı gününde yani Güven’in eylemi iki ayı geride bırakıyor. HDP bir kez daha Güven’in talebinin karşılanması çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, bugün tam 60 gündür açlık grevinde.

“Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminde iki ayı geride bırakırken Güven’in sağlık durumu kötüye gidiyor.

Güven açlık grevinde geldiği nokta ve sağlık sorunları sebebiyle önceki gün toprağa verilen annesi Cevriye Güven için Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yapalı Köyü’nde süren taziyesine de katılamamıştı.

Kızı Sabiha Temizkan annesinin Diyarbakır’dan Konya’ya ring aracıyla götürülmek istendiğini, ancak annesinin tansiyon sorunu nedeniyle bu yolculuğu kaldıramayacağı için taziyeye gidemediğini duyurmuştu.

“Talepleri karşılansın”

Güven’in eylemine ilişkin konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Leyla Güven haklıdır. Tecrit kalkmalıdır” dediklerini belirtiyor.

“Leyla Güven arkadaşımız bir milletvekili olarak bedenini açlığa yatırıyor. Meclis’in bir milletvekili olarak arkadaşımızın yeri cezaevi değil, Meclis’tir. Leyla Güven’in talepleri karşılanabilecek taleplerdir. Bir an önce talepleri kabul edilsin.”

Leyla Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP tespit etti: Adalar'da '500 hayali seçmen' var, yıkılmış evlerde bile kayıt gözüküyor
Sonraki Haber
Meteoroloji’den İstanbul dahil birçok il için kar ve don uyarısı