Ana SayfaEğitimMalatya, Maraş ve Hakkari’de okullara kar tatili

Malatya, Maraş ve Hakkari’de okullara kar tatili

HABER MERKEZİ – Malatya kent genelinde, Maraş’ın Göksun ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı 5 köyde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Malatya’da etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 3 Ocak 2019 Perşembe Günü eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Aynı tarihte hamile ve engelli kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Malatya’da, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Turgut Özal Üniversitesi’nde de eğitime 1 gün ara verildi, İnönü Üniversitesi’nde ise 3 Ocak’ta yapılacak sınavlar ileri tarihe ertelenerek, Tıp ve Diş hekimliği fakültelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Maraş ve Hakkari’de de kar tatili

Ayrıca Maraş’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi, ilçelerle ulaşım durma noktasına geldi.

Yağış nedeniyle Göksun ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde kar yağışının etkisini artırması ve ulaşımın aksaması üzerine 5 köyde bugün için okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışı üzerine ilçeye bağlı Kayalar, Tekeli, Tütünlü, Boğazköy ve Çatalca köylerinde bugün için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Yoğun kar yağışı sonucu ilçe merkezindeki kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi aştı.

Previous post
Gey olduğu için ayrımcılığa uğrayan Douglas Braga: Profesyonel futbolu bırakmak zorunda kaldım
Next post
Şişli'de metrobüsün çarptığı bir kişi yaşamını yitirdi