Ana SayfaGüncelMustafa Sarıgül DSP’nin Şişli adayı oldu

Mustafa Sarıgül DSP’nin Şişli adayı oldu

HABER MERKEZİ – CHP’den istifa eden Mustafa Sarıgül’ün, DSP’nin Şişli Belediye Başkan adayı olduğu açıklandı.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 23 Ocak’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından Sarıgül, Demokrat Sol Parti’nin (DSP) Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan ikili, Sarıgül’ün 31 Mart yerel seçimlerinde Şişli’den Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu.

Öte yandan Sarıgül, yaptığı yazılı açıklamada da CHP’ye yönelik eleştirilerini yineleyerek şunları söyledi:

“Ben tam 4 yıldır Şişli’de yerel seçimlere hazırlanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, seçimlere iki ay kala hala adaylarını belirleyemedi. Parti üst yönetimi, iktidar olma iddiasını inandırıcı biçimde ortaya koyamıyor. Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nde tüm yaşananlara, Ecevit ve arkadaşlarından aldığım, öğrendiğim ‘siyasi nezaket’ kuralları içinde yaklaştım. Bugüne kadar sessiz kalmam, parti terbiyemden gelir, farkında olmadığımdan değil.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine kırgınım. Yıllarımı verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettim. Bugün kırgınlıklarımın yerini umut ve daha çok çalışma heyecanı aldı. Şişli’ye hizmet etmek için kararlıyım, anketler Şişlili yurttaşlarımın büyük özlemini gösteriyor. Biz dört yıldır arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz, projelerimiz hazır. Yoluma, siyasi nezaketi hayatının merkezine koyan dürüst ve cesur Ecevit’in kurduğu Demokratik Sol Parti’de devam edeceğim.”




Önceki Haber
84. gün: “Annemin tahliyesi açlık grevinin sonlandığı anlamına gelmiyor”
Sonraki Haber
Dersim'de avlanma yasağı getirildi