Ana SayfaGüncelÖcalan’la görüşme: Bir açıklama da avukatlarından, Güven’in eylemi sürüyor

Öcalan’la görüşme: Bir açıklama da avukatlarından, Güven’in eylemi sürüyor

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemleriyle beraber Abdullah Öcalan’ın kardeşi ile görüşmesi sonrası bir açıklama da Öcalan’ın avukatlarından geldi. Açıklamada ‘kısa bir görüşme’ gerçekleştirildiği belirtilerek, bu görüşmenin “sadece yaşam hakkını teyit etmek üzere” olduğu ifade edildi. “Tecrit kaldırılsın” talebi ile başlatılan eylemlerin görüşme sonrası sonlandırılıp sonlandırılmayacağı ise henüz netleşmiş değil. Sağlık durumu gittikçe kötüleşen Güven’in eylemi bugün 67’nci gününde. Tutuklu vekil avukat görüşüne dahi çıkamıyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen PKK lideri Abdullah Öcalan’ı kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Konuyla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir kaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendireceğimizi belirtmek isterim” açıklaması yapmıştı.

Bir açıklama da Öcalan’ın avukatlarından geldi.

Asrın Hukuk Bürosu’nca yapılan yazılı açıklamada müvekkilleri ile kardeşinin görüştüğü belirtilerek bunun, “11 Eylül 2016 tarihinde yapılan aile görüşmesinden sonra süregelen mutlak tecrit döneminde gerçekleşen ilk iletişim ve aile görüşmesi olduğu” ifade edildi.

Açıklamada Öcalan’ın iki buçuk yıl aradan sonra kardeşi ile ‘kısa bir görüşme’ gerçekleştirdiği vurgulanarak, temel hak ve hürriyetler hatırlatıldı ve “Esas olan maalesef müvekkilimizin bütün girişimlere rağmen avukatları ile yedi yılı aşkın bir süredir ve ailesi ile iki buçuk yıldır görüştürülmediği gerçekliğidir” denildi.

Avukatlar, “Sadece yaşam hakkını teyit etmek üzere üç yıl ara ile gerçekleşen 15-20 dakikalık görüşmelerin bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini hatırlatır, müvekkilimizin yasal haklarının derhal tesis edilmesi gerekliliğini önemle vurgulamak isteriz” dedi.

Güven hala açlık grevinde, avukat görüşüne çıkamıyor

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, “Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması” talebiyle başlattığı açlık grevini hala sürdürüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyordu.

Bugün tam 67 gündür açlık grevinde olan Güven’in sağlık durumu iyi değil. Öyle ki Öcalan ile kardeşinin görüşmesinin ardından Güven’in avukatları dün cezaevine gitti. Ancak Güven’in avukatlarından Reyhan Yalçındağ, tutuklu vekilin sağlık durumu iyi olmadığı için görüşe çıkamadığını aktardı.

Artı Gerçek’e konuşan Yalçındağ, Öcalan’la yapılan görüşme sonrası Güven’in açlık grevini sonlandırması durumunda hastaneye sevkinin sağlanması gerektiğini belirterek, Güven’le görüştükten sonra durumun netleşeceğini belirtti.

Güven’in bir başka avukatı Serdar Çelebi de bu sabah tekrar Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne gitti. Ancak Güven’in, ağır sağlık sorunları nedeniyle yine görüşe çıkamadığı öğrenildi.

Güven’in yanı sıra aynı taleple farklı cezaevlerinde başlayan açlık grevi eylemleri de devam ediyor.

“Tecrit kalkmadı”

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Mehmet Öcalan’ın bir görüşme yapması tecridin kalkması anlamına gelmiyor. Bu görüşme önemlidir ama bununla sınırlı kalmaması gerekir, önümüzdeki süreç zorlu bir süreç” açıklamasında bulunmuştu.

HDP’nin Urfa Milletvekili ve Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan da görüşmenin sağlık ve yaşam hakkının bilgilendirilmesine dönük olduğunu bildirerek, “tecrit durumunun sürdüğüne” işaret etmişti.

Bu nedenle “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlatılan eylemlerin görüşme sonrası sonlandırılıp sonlandırılmayacağı henüz netleşmiş değil.

Previous post
Mert Fırat’ın sesinden Sabahattin Ali eserleri
Next post
Pompeo: Türkiye’yle anlaşma konusunda iyimserim