Ana SayfaGüncelŞairin hayatı tiyatro sahnesinde: ‘Bir Şiirdir Sennur Sezer’

Şairin hayatı tiyatro sahnesinde: ‘Bir Şiirdir Sennur Sezer’

HABER MERKEZİ – Şair Sennur Sezer’in hayatı, Tiyatro Simurg tarafından ‘Bir Şiirdir Sennur Sezer’ adıyla sahneye uyarlandı.

Şair-yazar Sennur Sezer’in hayatı “Bir Şiirdir Sennur Sezer” ismiyle tiyatro sahnesine taşındı.

Tiyatro Simurg tarafından sahneye konulan oyununun yazarı ve yönetmeni Mehmet Esatoğlu.

Sennur Sezer’i Hale Üstün’ün canlandırdığı oyunda diğer rolleri Mehmet Esatoğlu ve Fahri Bozbaş üstleniyor.

Oyun, 26 Ocak’ta Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

‘Büyük bir mücadele insanı’

Oyun öncesi Evrensel’den İsmail Afacan’a konuşan tiyatro ekibinden Hale Üstün, Sezer’i canladırmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Çünkü büyük bir mücadelenin insanı. Her adımı, her bakışı, her sözü birçok insanın hayatında dönüm noktası yarattı” dedi.

Oyunda Sezer’in yılmaz ve kararlı tutumunu yansıttıklarını belirten Üstün, “Aynı zamanda Sennur Sezer emekçi kadınlarımızın anası, kadınlara çok güzel mesajlar veriyor. Önce insan olalım, sonra buluşalım diyor” ifadelerini kullandı.

‘Dünya görüşünü sanatla yoğuran bir sanatçı’

Emekli bir maden işçisi olan ve tiyatroyla ilgilenmesindeki en büyük nedenin Sennur Sezer olduğunu kaydeden Fahri Bozbaş da “Biz de onun var etmeye çalıştığı, hedeflediği yaşam biçimini sürekli kılmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yönetmen Mehmet Esatoğlu ise Rıfat Ilgaz, Can Yücel üstüne yaptıkları biyografik oyunlara bir yenisini daha eklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu oyunda bir insan modelini koyuyoruz karşımıza. Fildişi kulesinde yaşayan bir aydın yerine, kanıyla ve canıyla hayatın içinde koşan, bir yandan kendi dünya görüşünü sanatsal estetiği ile yoğuran bir sanatçının hayatını sahneye taşıyoruz.”

Previous post
Açlık grevindeki Leyla Güven'in duruşması yarın
Next post
Venezuela'daki siyasi krize Ankara nasıl yaklaşıyor?