Ana SayfaEğitimSelçuk: Temel liselerin yerine ne koyacağımızı önümüzdeki haftalarda açıklayacağız

Selçuk: Temel liselerin yerine ne koyacağımızı önümüzdeki haftalarda açıklayacağız

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Temel liselerin yerine ne koyacağımızı önümüzdeki haftalarda açıklayacağız” dedi. Temel liselerin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlangıcı itibarıyla kapatılacağı açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dün yaptığı açıklamayla özel eğitim kursları ve temel liselerin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlangıcı itibarıyla kapatılacağını duyurdu.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan da bir açıklama geldi.

Eğitim sisteminin dönüşümü hakkında net bir yol haritasına sahip olduklarını söyleyen Selçuk, temel liselerin yerine ne konulacağına ilişkin bilgilendirmenin önümüzdeki haftalarda açıklanacağını kaydetti.

“Biz eğitim sisteminin yapısal dinamiklerinde yapacağımız çalışmalarla bir dönüşümü tasarlamaya gayret ediyoruz. Yoksa birkaç sene önceden beri belirlenen ve zaten okullara dönüşmesi beklenen kuruluşlarımızın alacağı yolda elbette katkılarımız olacak. Ve ne yapabilirsek bu sürecin sancısız şekilde gelişmesi için her türlü çabayı göstereceğiz.

“Yerine ne koyacağımız konusunda ve buradaki ihtiyacı, talebi nasıl karşılayacağımız konusunda net bir yol haritasına sahibiyiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda açıklama fırsatımız olacak, hazırlıklarımız bitti.”


MEB duyurdu: Özel öğretim kursları ve temel liseler kapatılıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Apple, iPhone fiyatlarını düşürecek
Sonraki Haber
Yerel seçimler: İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması