Ana SayfaKültür-SanatSınırlı zaman algısına karşı: Pera’da “Zaman Değişmeli” sergisi

Sınırlı zaman algısına karşı: Pera’da “Zaman Değişmeli” sergisi

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi, zaman kavramını sorgulayan “Zaman Değişmeli” sergisine ev sahipliği yapıyor. Çin, Türkiye ve Hindistan’dan sanatçıların işlerinin yer aldığı sergi, çizgisel zaman anlayışına alışılagelmişin dışında bir bakış sunuyor.

Pera Müzesi’nde Aralık ayında açılan “Zaman Değişmeli” sergisi 17 Mart’a kadar devam edecek.

Sergi, jeopolitik bağlamda kontrol altında tutulan zaman algımızı sorguluyor.

Alistair Hicks küratörlüğünde hazırlanan sergide yer alan sanatçılar Cao Fei, Nilbar Güreş ve Raqs Media Collective, bugün pek çok sistem tarafından dayatılan çizgisel zaman anlayışına alışılagelmişin dışında bir bakış sunuyor.

Sanatçıların çalışmaları, sınırlı zaman algısının prangalarından kurtulmak için hayata dair alternatif ve paralel yollar öneriyor.

Çin, Türkiye ve Hindistan’dan sanatçıların çizim, video, fotoğraf, yerleştirme ve yeni medya çalışmaları ile zaman kavramına dair farklı düşünce alanları içeriyor.

Zaman, sergideki bu üç sanatçının çalışmalarındaki konulardan yalnızca biri. Ancak üçü de sadece dış dünyayla değil, kendimizle olan ilişkimizi de anlamamıza yardımcı olabilecek yapıtlar üretiyor.

Nilbar Güreş eril zamanın düz çizgisini sorgularken Cao Fei gerçek ve sanal gerçekliğin birbirine karıştığı bir dünyada bize zamanımız üzerinde daha çok kontrol sahibi olma imkânı sunuyor.

Raqs Media Collective’in hafıza kavramını farklı deneyimlerle ilişkilendirdiği çalışmalarında ise zaman özgürlüğüne kavuşuyor.

“Zaman Değişmeli” sergisi hızla akıp giden vaktimizin bir ölçütü değil, kendimizi anlamanın bir yolu olarak zamanla ilgilenmeye çağırıyor.


Haber metni serginin basın bülteninden derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Macaristan’da binler 'kölelik yasası'na karşı sokaktaydı
Sonraki Haber
CHP tespit etti: Adalar'da '500 hayali seçmen' var, yıkılmış evlerde bile kayıt gözüküyor