Ana SayfaGüncelSon dört ay: 33 HDP’li vekil hakkında 257 fezleke hazırlandı

Son dört ay: 33 HDP’li vekil hakkında 257 fezleke hazırlandı

HABER MERKEZİ – Meclis’in yeni yasama döneminde 33 HDP’li vekil hakkında toplam 257 fezleke hazırlandı. Fezlekelerin 159’u 16 kadın milletvekiline ait.

27’nci yasama döneminde de milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için fezlekeler gelmeye devam ediyor.

Haklarında en çok fezleke hazırlananların başındaysa Halkların Demokratik Partili (HDP) milletvekilleri geliyor.

Öyle ki HDP’li 33 milletvekili hakkında Meclis’e gönderilen soruşturma fezlekesi sayısı 257’yi buldu.

Söz konusu 257 fezleke, son 4 ay içerisinde hazırlandı.

Haklarında en çok fezleke hazırlananların ise kadın vekiller olması dikkat çekti.

Toplam 38 fezleke ile hakkında en çok fezleke hazırlanan vekil ise HDP’nin Batman Milletvekili Feleknas Uca.

Uca: İktidarın seçim çalışması

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuşan HDP’nin Siirt Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş, 250’yi aşkın fezlekenin dört ay gibi kısa bir süre içerisinde hazırlanmasını ‘iktidarın seçim çalışması’ olarak değerlendirdi.

Hakkında 13 fezleke hazırlanan Beştaş, “Yerel seçimlere giderken HDP’yi daha çok kriminalize etmek istiyorlar. ‘Biz boş durmuyoruz’ bunu demek istiyorlar. Daha iki gün önce Cizre adayımız Berivan Kutlu’yu gözaltına aldılar. Ve sadece kadınlar alındı. Bütün bunlar HDP’yi seçimde etkisiz kılmak istemelerinden” dedi.

Hakkında en çok fezleke hazırlananların kadın olduğuna dikkat çeken Beştaş, “Eşit, özgür yurttaşlığı kadınlar önce yaşama geçirecek. Büyük bir ürkme halindeler.  Bu nedenle en çok kadın vekillere fezleke geliyor. Bunu anlıyoruz. Biz onların mesajını aldık ama bizim de mesajımız şu: Kadınları durduramazsınız. Kadınlar hak, özgürlük, demokrasi mücadelesinden bir adım geri durmayacak” diye konuştu.




Önceki Haber
'Kutup girdabı': ABD'de 10 eyalette hayat durdu, en az yedi kişi öldü
Sonraki Haber
Fethiye'de kadın cinayeti: Fatma Tangaz bir erkek tarafından öldürüldü