Ana SayfaDünyaSuudi kadınlardan peçe protestosu: ‘Peçe ayağımın altında’

Suudi kadınlardan peçe protestosu: ‘Peçe ayağımın altında’

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’da peçe zorunluluğunu protesto eden kadınlar, tepkilerini sosyal medya üzerinden “Peçe ayağımın altında” etiketiyle duyuruyor.

Suudi Arabistan’da kadınlar peçe takma zorunluluğunu protesto etmek için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı.

“Peçe ayağımın altında” etiketi ile başlatılan kampanyaya destek veren bazı kadınlar, yere attıkları peçelerine bastıkları fotoğrafları paylaştı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Suudi kadın kullanıcılardan biri yaşadıklarını Twitter üzerindeki paylaşımında şu sözlerle dile getirdi:

“Peçemi çıkarmak istediğimde annemin bana tepkisi beni asla affetmeyeceği şeklinde oldu. Kararımın arkasında durdum, aylar süren duygu sömürüsü ve sözlü tacize katlandım.”

‘Asla alışamadım’

Bir başka kullanıcı ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Peçe takmaya 12 yaşında başladım. Asla alışamadım. Gerçekten boğucu. Ortadoğu’daki güneşli hava işleri daha da zorlaştırıyor. Peçenin rahat olduğunu söyleyen kadınların yalan söylediğini ya da ciddi psikolojik sorunu olduğunu bu nedenle biliyorum.”

Çarşafı ters giyerek eylem

Dünyada kadın hakları konusunda en geride olan ülkelerden biri olan Suudi Arabistan’da kadınlar, geçtiğimiz ay da çarşaflarını ters giyerek eylem yapmıştı.

Previous post
İstanbul'da bina çöktü: İki kişi yaşamını yitirdi
Next post
AKP ve MHP Samsun il başkanları görevden alındı, Erdoğan'dan açıklama