Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Telhamut Çadır Kenti’ soruşturması: İkisi asker dört görevli açığa alındı

‘Telhamut Çadır Kenti’ soruşturması: İkisi asker dört görevli açığa alındı

HABER MERKEZİ – Urfa’da bulunan Telhamut Çadır Kenti’ndeki mülteci kadınların kamp çalışanları tarafından zaruri ihtiyaçları karşılığında cinsel ilişkiye zorlandıkları iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında iddialarda adı geçen asıl kişilere dokunulmazken, kampta çalışan bir imam, iki asker ve bir kamp yöneticisi açığa alındı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı Telhamut Çadır Kenti’nde mülteci kadınların zorunlu ihtiyaçları karşılığında cinsel ilişkiye zorlandıkları iddia edilmişti.

Olaya ilişkin adli soruşturma başlatılırken, kampın güvenlik müdürünün görev yerinin değiştirildiği, organizasyonda yer alan H.D. isimli çalışanın açığa alındığı belirtilmişti.

Son olarak halen sürmekte olan idari soruşturma kapsamında dört kişinin açığa alındığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel’in haberine göre iddialarda adı sıklıkla geçen kişilere dokunulmazken, kampta çalışan bir imam, iki asker ve bir kamp yöneticisi açığa alındı.

Önceden açığa alındığı belirtilen H.D. isimli çalışanın ise Viranşehir’de bir kurumda görevlendirildiği ortaya çıktı.

Söz konusu olayda ses kayıtları yayınlanan Ceylanpınar Belediyesi’nde görevli M.B. ve eski Belediye Başkanı Mehmet Sait Atilla’nın özel koruması C.E.’nin ise sadece ifadelerine başvurulduğu ve hala görevleri başında olduğu belirtildi.

Habere göre şu ana kadar çadır kentte ve ilçe merkezinde yaşayan 15 kadın müfettişler tarafından idari soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı, soruşturmaysa genişletildi.

Öte yandan dosyadaki gizlilik kararı sürüyor.