Ana SayfaGüncelTemelli’den Öcalan’ın mesajına ilişkin açıklama

Temelli’den Öcalan’ın mesajına ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 2 yılı aşkın süre sonra kardeşi ile kısa bir görüşme gerçekleştirebilen Abdullah Öcalan’ın siyasi bir mesaj göndermediğini söyledi ve sağlığının iyi olduğunu açıkladı.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen PKK lideri Abdullah Öcalan’ı kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Konuyla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir kaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendireceğimizi belirtmek isterim” açıklaması yapmıştı.

Öcalan’ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklama da ‘kısa bir görüşme’ gerçekleştirildiği belirtilerek, bu görüşmenin “sadece yaşam hakkını teyit etmek üzere” olduğu ifade edilmişti.

Temelli: Öcalan siyasi bir mesaj göndermedi

Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Öcalan’ın gönderdiği mesajı açıkladı.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını yanıtlayan Temelli, Abdullah Öcalan’ın siyasi bir mesaj göndermediğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Öcalan’ın sağlığının iyi olduğunu ve önümüzdeki seçimlere dönük başarı dilediğini de açıkladı.

Temelli ile yapılan röportajın ilgili bölümü şöyle:

Abdullah Öcalan nasıl bir mesaj gönderdi?

‘Sağlığım iyi’ dedi.

Sadece sağlık mesajı mı verdi?

Arkadaşlara seçim çalışmalarında başarılar dilemiş, sağlığının iyi olduğunu söylemiş. Onun dışında başka bir mesajı yok. Zaten iki cümle konuşmuş yani. Çok kısa sürmüş.

Leyla Güven’in açlık grevinden haberdar mı? Açlık grevinin sona erdirilmesine ilişkin bir mesaj gönderdi mi?

Evet haberdarmış. Haberdar olduğunu söylemiş, onunla ilgili bir açıklama bize ulaşmadı. Hiçbir yorum yok. Bize de ulaşan bu anlamda bir şey yok.


Leyla Güven: Açlık grevi eylemimiz devam edecek

Previous post
Brexit anlaşması Britanya’da parlamento tarafından reddedildi
Next post
Murray Bookchin'den: "İnsanlığı Yeniden Büyülemek"