Ana SayfaGüncelTimes: Erdoğan Kürtlere saldırmaya hazır

Times: Erdoğan Kürtlere saldırmaya hazır

HABER MERKEZİ – The Times gazetesi, Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’a Ankara’da hakarette bulunulduğunu öne sürerken, “ABD’yi hor gören Erdoğan Kürtlere saldırmaya hazır” dedi.

Britanya merkezli Times gazetesi, ABD heyetinin Ankara’daki temaslarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın itirazlara karşın Kuzey Suriye’ye operasyon düzenleneceği yönündeki açıklamasını haberleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Türkiye’ye gelmeden önce “Kürtleri koruma anlaşması olmadan çekilme olmaz” demiş, Erdoğan ise ABD heyeti Ankara’da görüşmelere devam ederken buna tepki göstererek operasyon mesajı vermişti.

“Bu mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. John Bolton, çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içerisindedir… Çok yakında Suriye topraklarındaki bu terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz.”

Bu gelişmeler üzerine Times, “Erdoğan, ABD’yi hor görmesinin ardından Kürtlere saldırmaya hazır” başlıklı bir haber yayınladı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre haberde Erdoğan’ın Bolton’a randevu vermemesine dikkat çekildi ve “normal şartlarda bir Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanını Türkiye ziyaretinde cumhurbaşkanının kabul etmesinin beklendiği” belirtildi.

Gazete, Erdoğan’ın Bolton’la görüşmemesini ve Suriye’deki ABD üslerinin Türkiye’ye devredilmesini istemesini ise “ABD’nin sıradışı bir şekilde hor görülmesi” olarak yorumladı.


ABD “Trump’a teminat verdi” dedi, Erdoğan yalanladı: Taviz yok, operasyon çok yakında

Previous post
Yönetmen Martin Scorsese’ye göre mutlaka izlenmesi gereken 125 film
Next post
Yerel seçimler: Erdoğan-İmamoğlu görüşmesi yarın