Ana SayfaToplumsal CinsiyetTürkiye Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesi açıklandı

Türkiye Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesi açıklandı

HABER MERKEZİ – Çok sayıda kadın ve LGBTİ kurumunun çağrısıyla gerçekleştirilen Türkiye Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesi açıklandı. Birlikte mücadele vurgusu yapılan bildirgede, “Biz hayatı istiyoruz. Hayatı dönüştürmeye, dünyayı yerinden oynatmaya devam!” ifadeleri kullanıldı.

“Haklarımız, Hayatlarımız, Kazanımlarımız Bizim!” sloganıyla 164 kadın ve LGBTİ+ kurumunun çağrısıyla 5-6 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

“2019 kadınlarla başladı, artık daha birlikte ve daha güçlüyüz!” denilen açıklamada bu buluşma sayesinde farklı kesimlerden birçok kadının bir araya geldiği belirtildi.

Birlikte mücadele vurgusunun yapıldığı bildirgenin tamamı şöyle:

“Türkiye Kadın Buluşması vesilesiyle bu kadar çok sayıda ve farklı çevreden kişi ve gruplar çok uzun süredir ilk defa yüz yüze geldik, niyetlerimizi, ümitlerimizi ve mücadelemizi paylaştık, sözümüzü çoğalttık, birbirimize umut ve ilham verdik, hareketimize ivme kattık, yeni fikirler, karşılaşmalar ve yapılacakların heyecanıyla dolduk. İçinde bulunduğumuz koşullarda böylesi tarihi bir buluşma gerçekleştirmemiz her şeyden önce farklılıklarımızın ortak mücadelemize engel olamayacağını, yılların uğraşıyla elde ettiğimiz hakların tüm kadınların olduğunu ve asla vazgeçmeyeceğimizi göstermiş oldu.

Sesimizin, sözümüzün kıymetini azaltmaya; çeşitli yollarla bizi düşmanlaştırmaya çalıştıkları bu dönemde bile Türkiye’de kadınların kadın hareketine, kurumlarına güvendiğini ve bizlerin yok sayıldığı bir kadın hareketinin hakiki olmadığını hatırlatacak büyüklükte ve çeşitlilikte bir buluşma gerçekleştirdik. Hep birlikte Türkiye’de kadın hareketi hepimizin mücadelesi, isyanı, coşkusudur; biziz ve buradayız dedik.

Türkiye Kadın Buluşması yalnızca başlangıçtı. Burada biz, çok farklı illerden kadınlar, iletişimimizi ve dayanışmamızı güçlendirmek, saldırılar karşısında tek tek değil birlikte hareket etmenin yollarını bulmak, birbirimize daha fazla temas edebilmek ve ortak akıl yürütebilmek için bir koordine olma/iletişim/haberleşme ağı var etmeye karar verdik. Bu bağlamda yüz yüze gelmeyi, hem bir arada hem illerimizde toplantılar yapmayı sürdüreceğiz. İlk olarak da buluşmanın sonuçlarını konuşmak, nasıl hayata geçireceğimizi tartışmak için bulunduğumuz yerlerde bir araya geleceğiz.

Önümüzde 8 Mart var. Dünyanın farklı yerlerinde kadınların ‘grev yapıyoruz, hayatı durduruyoruz!’ dediği bu güne giderken daha fazla birlikte hareket etmeye kararlıyız. Bu bağlamda 14 Şubat’ta eşitsiz aşka ve meşrulaştırdığı erkek şiddetine karşı farklı farklı yerlerde, kendi yöntemlerimizle sesimizi yükselteceğiz. Ayrıca bir 8 Mart grevini, imkânlarını, yapabileceklerimizi, çeşitli tartışmalarıyla gündeme almayı önümüze koyduk. Bunu ne şekilde mümkün kılabileceğimizi, bu konuda düşündüklerimizi, isyanımızı, hayallerimizi her yerde konuşacağımız bir sürece giriyoruz. Buna bu 8 Mart’ta ortak bir sembolle ve yaygın eylemlerle birlikteliğimizden aldığımız gücü görünür kılarak başlıyoruz.

Daha konuşacağımız, tartışacağımız, birbirimize katacağımız çok şey var. Çağrımız birlikte mücadele etmek için. 8 Mart’tan yerel seçime ve ötesine aramızdaki ilişkiyi, buluşmalarımızı, ortaklıklarımızı güçlendirecek, sesimizi dünyanın her köşesinde haklarına ve hayatlarına sahip çıkan kadınların isyanına katacağız. Biz hayatı istiyoruz. Hayatı dönüştürmeye, dünyayı yerinden oynatmaya devam!”




Önceki Haber
Bursa'da çatıdan düşen işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Kenya'da patlama: Bir kişi yaşamını yitirdi, yaralılar var