Ana SayfaGüncelYerel seçimler: HDP, İstanbul dahil 3 büyükşehirde aday çıkarmıyor

Yerel seçimler: HDP, İstanbul dahil 3 büyükşehirde aday çıkarmıyor

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Oluç, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Adana ve İzmir’de aday çıkarmayacaklarını, diğer büyükşehirler için kararın daha sonra verileceğini duyurdu. HDP’nin Ankara dahil 4 büyükşehirde daha aday çıkarmayabileceği belirtiliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, yerel seçimlerde batı illerine dair izleyecekleri stratejiyi belirledi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Selman Güzelyüz’ün haberine göre toplantılarda alınan kararlar gereği HDP; Antep, Urfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplamda yedi büyükşehirde aday göstermeyecek.

Buna karşın HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Buna göre Mersin’in Akdeniz ilçesi ve İstanbul’un Şişli ilçesi aday gösterilecek yerlerden.

Konya’da aday çıkarılacak

Öte yandan HDP, Konya ve ilçelerinde de aday çıkaracak.

Haberde partinin, Konya Büyükşehir ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde kesin aday çıkartacağı belirtiliyor. Konya’nın diğer ilçeleri içinse tartışmalar sürüyor.

Ege’de durum ne?

Ajans haberinde, Ege Bölgesi için yürütülen tartışmalarda ise Aydın, Muğla, Balıkesir ve Manisa başta olmak üzere birçok ilde aday çıkarma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

HDP’den açıklama

Öte yandan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, üç büyükşehirde aday çıkarmayacaklarını doğruladı.

Söz konusu illeri İstanbul, Adana ve İzmir olarak sıralayan Oluç, “Demokrasi güçlerinin işaret ettiği adaylara oy verilmesi için çalışmaları sürdüreceğiz” diye konuştu.

Oluç, diğer büyükşehirler için kararın ileri bir tarihte verileceğini söyledi.

Previous post
Adana Mutabakatı: Suriye’ye operasyonun önünü mü açıyor, yoksa tam aksi mi?
Next post
Bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe indirimsiz 12 yıl 6 ay hapis