Ana SayfaGüncelYerel seçimler: Kürt partileri arasında ittifak ‘tamam’

Yerel seçimler: Kürt partileri arasında ittifak ‘tamam’

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlere Kürt partileri ittifak ile gidiyor. Ancak bu ittifak seçimlerle sınırlı değil. Yarın ortak bir açıklama ile ittifakın detayları deklare edilecek. Çalışmalarda yer alan HDP Milletvekili Necdet İpekyüz görüşmelerin kimi detaylarını anlattı.

Yerel seçimler öncesi Kürt partileri arasında ittifak sağlanıp sağlanmayacağı merak konusuydu.

Uzun zamandır Kürt partileri ile görüşen Halkların Demokratik Partisi (HDP), anadili konusunda ittifak sağlandığını duyurmuş, bu kapsamda Kürt Dil Platformu’nun kuruluşu deklare edilmişti.

Bu çalışmalarda yer alan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ise görüşmelerin detaylarını Mezopotamya Ajansı’na anlattı.

Özgür Paksoy’a konuşan İpekyüz, “Görüşmelere başladığımızda ister istemez yerel seçimler gündeme geldi. Ancak yerel seçimlerden önce ortak bir duruş üzerinde duruldu. Anadili noktasında bütün yapıların ortak çalışma yürütmesi ve olası bir yerel seçimde ortak hareket etme noktasında kararlar alındı” dedi.

İttifakın yerel seçimler ile sınırlı olmadığının altını çizen İpekyüz, “Türkiye’deki rejimin giderek değişmesi, Ortadoğu’daki muhalefetin giderek Kürtlerin aleyhine gelişmesi… Bizler bu dönemde ne yapabiliriz? Ortak çalışmalar konusu tartışıldı” dedi.

“Yerel seçimler bitti, herkes evine dönsün” anlayışının olmadığını dile getiren İpekyüz, yerel seçimler sonrasında Kürt Ulusal Birliği’nin sağlanması için daha önemli çalışmalar yürüteceklerini de vurguladı.

Ortak açıklama

İttifak sağlayan HDP, Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) yarın konuya dair bir açıklama yapacak.

Previous post
Eğer seçilirse Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerini sonlandıracak
Next post
Filipinler’deki fırtınada yaşamını yitirenlerin sayısı 126'ya yükseldi