Ana SayfaÖzel“Yerelde güç birliği var, bu seçimde iktidar önemli bir mesaj alacak”

“Yerelde güç birliği var, bu seçimde iktidar önemli bir mesaj alacak”

HABER MERKEZİ – Prof. Dr. Gençay Gürsoy, iktidarın 31 Mart yerel seçimlerine kadar gerilimi sürdürmesini beklediğini ifade etti, muhalefetin ise yan yana gelme içerisinde olduğunu söyledi. Gürsoy’a göre “bu seçimde siyasi iktidar önemli bir mesaj alacak”.

Kutuplaşmanın gölgesinde, yerel seçimlerin eşiğinde siyaset ve toplumsal muhalefet: 2019’da Türkiye’yi ne bekliyor?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi eski başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, bu konu çerçevesinde değerlendirmelerde bulundu.

webiz‘de Soner Şimşek’in konuğu olan Gürsoy, sözlerine “Hiçbir dönemde ileriye doğru öngörüde bulunmanın bu kadar zor olduğu bir dönem hatırlamıyorum” diye başladı.

İktidarın 31 Mart yerel seçimlerine kadar gerilimi sürdürmesini beklediğini ifade eden Gürsoy, “Gerilim iktidarın işine yarıyor. Bunu çok da iyi kullanıyorlar. Tecrübe kazandılar, usulünce gerilimi yükseltiyorlar ve o bir biçimde iktidarın lehine puan kazandırıyor” dedi.

Gürsoy, seçimlerin her şeye rağmen toplumla karşılıklı bir diyalogun yoğunlaştığı bir dönem olduğunu ve bunun kullanılması gerektiğini belirterek, önümüzdeki seçilerde muhalefetin tüm gücüyle yüklenmesi gerektiği söyledi.

“Son derece ağır koşullarda” seçime gidildiğini de söyleyen Prof. Dr. Gürsoy, ana muahlefet partisi CHP ile HDP’nin bu koşullar altında bir çıkış yolu aradığını gözlemlediğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Bunun yanında merkezlerde yan yana gelme, görüşme yapmanın türlü engelleri varken, yerelde fiili bir güç birliği var aslında. Yani her yer için söyleyemem bunu ama özellikle Batı’da birçok kentte, büyük kentlerde, hani merkezler kolay kolay yan yana gelmezken, işte İYİ Parti’ye sempatği duyanlarla ana muhalefet ile HDP seçmenlerinin bir biçimde görüşmeler yaptığını biliyoruz.

“Bu konuda benim de içinde bulunduğum Demokrasiye Çağrı Girişimi ile epey bir mesafe alındı. Birçok ilde, büyük illerde -Bursa’dan Mersin’e kadar- yerel inisiyatifler yan yana gelip, epey bir mesafe kattetmiş durumdalar.

“Yani bütün olumsuz koşullara rağmen muhalefet alanında birtakım şeyler katetildi. Dolayısıyla buradan benim beklentim, tekrar ediyorum eğer çok ciddi manipülasyonlar, engellemeler, fiili durumlar olmaz ise bu seçimde siyasi iktidar önemli bir mesaj alacaktır diye düşünüyorum.”


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Parajanov'un hayal dünyasına ışık tutan seçki ilk kez Türkiye'de
Next post
Tütün ürünlerine ÖTV zammı