Ana SayfaGüncelYıldırım: Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmeme kararımda değişiklik yok

Yıldırım: Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmeme kararımda değişiklik yok

HABER MERKEZİ – Meclis başkanlığından istifa etmeden belediye başkan adayı olması Anayasa’ya aykırı olan AKP’nin İstanbul adayı Yıldırım, “Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmeme kararında değişiklik olmadığını” söyledi.

İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerin “bir genel seçim havasına dönüştürülmesinin İstanbul’a yapılabilecek bir iyilik olmadığını” söyleyen Yıldırım, “İstanbul’un konularının güme gitmesi beni çok üzer” diye konuştu.

Meclis başkanlığından istifa etmeden belediye başkan adayı olması eleştirilen Yıldırım, adaylığı sonrası Meclis Başkanlığı’ndan istifa edip etmeyeceği konusuna dair de açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, “Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmeme kararında değişiklik olmadığını” söyledi.

Anayasa’nın 94. Maddesi ne diyor?

Yıldırım, AKP’nin İstanbul adayı olduğu halde TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmiyor. Muhaletef bunun Anayasa’ya aykırılık teşkil ettiğine dikkat çekiyor. Peki Anayasa’nın bu konuyu düzenleyen 94. Maddesi ne diyor?

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasi partinin ve parti grubunun Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine katılamazlar. Ancak, yeniden milletvekili adayı olmaya ilişkin faaliyetleri bu hükmün dışındadır.”