Ana SayfaGüncel100’üncü güne doğru: HDP’den açlık grevlerine destek için eylemler

100’üncü güne doğru: HDP’den açlık grevlerine destek için eylemler

HABER MERKEZİ – Leyla Güven açlık grevi eylemini 95’inci gününde sürdürürken, HDP devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla milletvekillerinin katılımıyla yarın İstanbul’da yürüyüş düzenleyecek. HDP ayrıca “100. günde Leyla’ya, tecridi kırmaya’’ sloganıyla 15 Şubat’ta, 15 kentten Güven’in Diyarbakır’daki evine doğru yürüyüş başlatacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 95’inci gününde.

Güven’in yanı sıra 300’ü aşkın tutuklu cezaevlerinde, onlarca siyasetçi ve aktivist de yurt dışında açlık grevi eylemini sürdürüyor.

İstanbul’da yürüyüş hazırlığı

Açlık grevlerine destek eylemleri devam ederken, HDP’nin İstanbul’da eylem hazırlığında olduğu bildirildi.

Devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için Diyarbakır, İstanbul ve son olarak Mersin’de miting düzenleyen HDP, 11 Şubat Pazartesi günü Taksim Meydanı’ndan başlayıp Galatasaray Meydanı’nda sona erecek bir yürüyüş düzenleyecek.

Mezopotamya Ajansı’ndan Yasin Kobulan’ın haberine göre saat 11.00’de başlaması planlanan yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan’ın yanı partinin tüm milletvekilleri katılacak.

Ayrıca yürüyüşe DTK, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) de destek verecek.

Eylemin 100. gününde 15 kentten Diyarbakır’a yürünecek

Ayrıca HDP, Leyla Güven’in açlık grevinin 100’üncü günü olacak 15 Şubat’ta Diyarbakır’da olunacak şekilde 15 farklı kentten yürüyüşler düzenleyecek.

Hakkari, Van, Kars, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Dersim, Bingöl, Antep ve Urfa’dan olmak üzere yedi ayrı koldan gerçekleştirilecek yürüyüşler, 15 Şubat günü saat 12.00’de Leyla Güven’in Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan evinin önünde yapılacak kitlesel açıklama ile sona erecek.

Gerçekleştirilecek bu yürüyüşlerde yine Leyla Güven’in eyleminin 100’üncü günü dolayısıyla üzerinde Leyla Güven’in fotoğrafı ve “100. günde Leyla’ya, tecridi kırmaya’’ sloganın yer aldığı önlükler giyilecek.


Soylu’dan HDP’ye: Sizi yürüten adam değildir


Açlık grevcileri ne talep ediyor?

Fotoğraf: Sertaç Kayar / Sputnik

Güven ve cezaevlerindeki tutuklular, Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Previous post
Yönetmen László Nemes’in gözünden farklı bir soykırım anlatısı: "Son of Saul"
Next post
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı