Ana SayfaEkoloji5 partinin oybirliği ile Hayvan Hakları Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

5 partinin oybirliği ile Hayvan Hakları Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

HABER MERKEZİ –Hayvan Hakları Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonda 12 vekil ile Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu da üç ay süreyle çalışacak.

AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’nin oybirliği ile hayvan hakları ihlâllerinin araştırılacağı ve çözüm yollarının belirleneceği bir araştırma komisyonu kuruldu.

Komisyon çalışmalarına hayvan hakları savunucusu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun biraraya gelerek oluşturduğu Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu da üç ay süreyle dahil olacak.

Komisyon çalışmalarına katılacak Delegasyon’da yer alan Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nden (HAKİM) Burak Özgüner, bianet’ten Ekin Karaca’ya yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de parlamentoda ilk kez hayvan hakları ihlâllerinin araştırılacağı ve çözüm yollarının belirleneceği bir araştırma komisyonu kurulmasının önemine vurgu yaptı.

Özgüner, ayrıca komisyon çalışmalarında sivil toplum örgütlerinin de yer alacak olmasını sevindirici bulduklarını ifade etti.

Komisyona beş partiden 12 tane vekil seçileceğini aktaran Özgüner, “Ancak vekiller genellikle hayatlarında bir kere bile barınağa gitmemiş, hayvan deneylerinde ne oluyor, Türkiye’de hayvan hakları nasıl ihlal ediliyor bilmeyen insanlar” dedi ve ekledi: “O yüzden biz bu üç aylık süre zarfında bu vekilleri komisyonda çalıştırmaya çalışacağız.”

Previous post
Özgürlükçü Demokrasi Davası'nda yine tahliye yok
Next post
Hatip Dicle hakkında yakalama kararı