Ana SayfaGüncelAkşener: Domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın

Akşener: Domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın

HABER MERKEZİ – Tanzim satış noktalarında düşük fiyatlı sebze ve meyve satılmasına dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, “Bu gidişle domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada gıda fiyatlarında yaşanan artışa değindi.

“Hani bunlar eski Türkiye deyip de eskiyi beğenmiyordu” diyen Akşener, tanzim satış noktalarına ilişkin şunları söyledi:

“Buldukları çözüm pahalı olan her şeyi devlet eliyle ucuza satacaklarmış. Devletin en stratejik fabrikasını özel sektöre devrediyorlar. Patatesi, domatesi devlete sattıracaklar. Bu gidişle domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın.

“Gerçekten merak ediyorum, otomobil fiyatları da katlandı. Diyelim ki otomotiv esnafı sesini çıkarsa oto galeri mi açacaksınız. 6 aydır bağırıyorsun neden düşmüyor bu fiyatlar. Çalışmayacaksın, üretmeyeceksin, bütün bulduğunu betona gömeceksin. Bağırarak Türkiye’de ekonomiyi çözerseniz Nobel ödülü almalısınız. Böyle bir dünya yok.

“AKP kadrolarına sorarsanız Türkiye güllük gülistanlık. Kimsenin pazardan çarşıdan bahsettiği yok. Beyefendi soruyormuş her şey normal diyorlarmış. 300 koruma ile vatandaşın tepesine dikilirsen vatandaşın diyeceği o tabi. Muhalefet domates, biber diyormuş. Biz ne diyelim. Bizim yediklerimiz bunlar. Siz de Saray’da yediğiniz ejder meyveli smothie’yi anlatın.”


Tanzim satış başladı: “Millet aya gidiyor, biz kuyruğa giriyoruz”