Ana SayfaDünyaAlmanyalı 20 parlamenter kadından Güven’e destek açıklaması

Almanyalı 20 parlamenter kadından Güven’e destek açıklaması

HABER MERKEZİ – Almanya’nın farklı eyaletlerinden 20 parlamenter kadın, 99 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Leyla Güven için ortak bir deklarasyon yayınladı: “Bizler de Güven gibi bir an önce Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep ediyoruz.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in 8 Kasım 2018’de başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 99’uncu gününde devam ediyor.

Güven tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde “PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı eylemi, 25 Ocak 2019’da görülen dava duruşmasında tahliye edilmesi ardından Diyarbakır’daki evinde sürdürüyor.

HDP Milletvekili Güven’in yanı sıra 300’ü aşkın tutuklu cezaevlerinde, onlarca siyasetçi ve aktivist de yurt dışında açlık grevi eyleminde.

Güven ve cezaevlerindeki tutuklular, tecridin kaldırılmasını ve Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla düzenli görüşmesini talep ediyor.

Almanya’dan destek

Açlık grevindeki Güven’e bir destek açıklaması da Almanya’dan geldi.

Almanya’nın farklı eyalet meclislerinden 20 parlamenter kadın, ortak bir deklarasyon yayınladı.

Açıklamada, Güven’in sağlık durumunun gittikçe kritik bir hal aldığı belirtilirken, “Kadın parlamenterler olarak bu gidişe sessiz kalmamız mümkün değildir. Bizler de Güven gibi Türkiye’nin daha önce imzaladığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) gereği olarak bir an önce Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep ediyoruz” çağrısı yapıldı.

Parlamenter kadınlar ayrıca “Almanya Federal Hükümeti’nin, önemli bir partneri olan Türkiye’ye siyasi baskıda bulunmasını istiyoruz” dedi.

https://twitter.com/CansuOezdemir/status/1095735377355264001

Deklarasyona imza atan parlamenterler

Anke Schwarzenberg (Brandenburg Sol Parti), Berivan Aymaz (NRW Yeşiller Partisi), Cansu Özdemir (Hamburg Sol Parti Grup Eş Başkanı), Christiane Schneider (Hamburg Sol Parti), Claudia Köhler (Bavyera Yeşiller Partisi), Cornelia Lüddemann (Sachsen-Anhalt Yeşiller Partisi Grup Başkanı), Dr. Carola Ensslen (Hamburg Sol Parti), Eva Lettenbauer (Bavyera Yeşiller Partisi Grup Başkan Yrd.), Eva von Angern (Sachsen-Anhalt Sol Parti Grup Başkan Yrd.), Gülseren Demirel (Bavyera Yeşiller Partisi Grup Başkan Yrd.), Heike Sudmann (Hamburg Sol Parti Grup Yöneticisi), Juliane Nagel (Saksen Sol Parti), Karola Stange (Thüringen Sol Parti), Kati Engel (Thüringen Sol Parti), Katina Schubert (Berlin Sol Parti), Kerstin Köditz (Saksen Sol Parti), Miriam Strunge (Bremen Sol Parti), Sabine Boeddinghaus (Hamburg Sol Parti Grup Eş Başkanı), Sanne Kurz (Bavyera Yeşiller Partisi), Sofia Leonidakis (Bremen Sol Parti).

Previous post
2019 Dünya Öykü Günü Bildirisi
Next post
Kadınlardan 14 Şubat eylemi: 'Aşkın kanununu yazıyoruz yeniden'