Ana SayfaGüncel“Ape Musa” adlı şarkının sözlerine tutuklama: “Kim bu heval?”

“Ape Musa” adlı şarkının sözlerine tutuklama: “Kim bu heval?”

HABER MERKEZİ –Diyarbakır’da gözaltına alınan bir kadın, ajandasına yazdığı Grup Munzur’un “Ape Musa” isimli şarkısında geçen “heval” kelimesi nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır’da yaşayan Ş.H. isimli bir kadın, ajandasına yazdığı Grup Munzur’un “Ape Musa” isimli şarkısında geçen “heval” kelimesi nedeniyle tutuklandı.

Gerekçe ise şarkıda geçen sözün“kodlamalı yazışma” sayılması.

Mezopotamya Ajansı’ndan Aydın Atay’ın haberine göre 27 Ocak günü evine yapılan baskınla gözaltına alınan Ş.H., ailesine ve avukatına hiçbir bilgilendirme yapılmadan üç gün gözaltında tutuldu.

Dosyasında ‘gizlilik’ kararı olduğu gerekçesiyle neden gözaltına alındığı söylenmeyen Ş.H.’ye 2007 yılında gerçekleştiği belirtilen bir ‘korsan gösteri’ye katıldığı suçlamasında bulunuldu.

Savcılık sorgusu sonrası tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Ş.H., “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu suçlamaya delil olarak ise üzerinde parmak izinin bulunduğu belirtilen bir eldiven, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesapları üzerinde yapılan açık kaynak taraması raporu ile sahip olduğu ajandasında yer alan Grup Munzur’un “Apê Musa” adlı şarkısına ait sözler gösterildi.

“Heval kim?”

Ş.H.’nin avukatı Özüm Vurgu, hakimin ajandasında Grup Munzur’un “Ape Musa” şarkısının yazılı olduğu yeri okuduğu müvekkiline “Heval kim? Siz kimlerin canını alıyorsunuz da bunlar bitmiyor?” gibi sorular sorduğunu aktardı.

Şarkının Grup Munzur tarafından Musa Anter için söylenmiş olduğunu hakime anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Vurgun, hakimin ise bu şarkıyı ve sözleri “örgütsel doküman” olarak değerlendirdiğini belirtti.

Vurgun, hakimin, “bunların bir bilgi olduğu, birbiriyle kodlamalı yazışmalar olduğu” gerekçesiyle tutuklama verdiğini ifade etti.

Vurgun, yaptıkları tüm izahatlara rağmen müvekkilinin bu gerekçe ile tutuklanmış olmasına “Tekrardan söylüyoruz heval, Musa Anter’dir. Meclis’te katilleri aranan Musa Anter’dir” sözleriyle tepki gösterdi.

“Ape Musa” şarkısı

Sözleri tutuklama gerekçesi olan Grup Munzur’un “Ape Musa” şarkısını aşağıdaki bağlantı üzerinden dinleyebilirsiniz.

“Vakayiname” de tehlikeli bulunmuştu

Geçtiğimiz haftalarda da tutuklu gazeteci Nedim Türfent’e gönderilen Musa Anter’in “Vakayiname” kitabı cezaevi idaresi tarafından “Devletinin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye düşüreceği ve kaos ortamı oluşturmaya çalışıldığı” iddiasıyla verilmemişti.


Musa Anter’in ‘Vakayiname’si tehlikeli bulundu: “Kaos ortamı oluşturur”