Ana SayfaGüncelBakan Soylu’yla görüşen Rabia Naz’ın babasından açıklama

Bakan Soylu’yla görüşen Rabia Naz’ın babasından açıklama

HABER MERKEZİ – Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüştü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söylemişti. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.

Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin dün yazılı bir açıklama yapan Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğünü, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasının devam ettiğini bildirmişti.

Bugün ise baba Vatan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

“Çocuğun ölümünü bir şekilde üstünü örtmeye çalışıyorlar”

Bakan Soylu ile görüşmesinin yaklaşık on dakika sürdüğünü söyleyen Şaban Vatan, “Daha sonra beni olayın daha geniş boyutta değerlendirilmesi, incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yönlendirdi” dedi.

bianet’ten Ayşegül Özbek’e konuşan baba Vatan, şunları söyledi:

“Çocuğumun ölümü için hep intihar dendi. Bakan Bey’e çocuğumun bir hastalığı olduğu söylenmiş. Bana onu sordu. ‘Evet, vardı dedim.’ Çocuk hastalığını biliyor muydu?’, diye sordu. ‘Evet, biliyordu’ dedim. Böbrekte basit bir kist vardı. Doğumundan bir iki sene sonra anladık. O zamandan itibaren hemen müdahale edildi duruma. İdrar yolu enfeksiyonu oluşmuştu. Hatta olaydan altı ay evvel, doktor büyük bir durum yok artık, senede bir defa kontrol edilsin, takip edilsin dedi.

“Basit bir şey olduğu için bir etkisi olmadığını da biliyordu çocuk zaten. Çocuğun ölümünü bir şekilde intihar boyutuna getirmeye, üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bu bilgileri Bakan Bey’e birileri veriyor tabi, başka yerlerden sunuluyor.”

“Araştırma sonunda bir bilgi sunacaklar”

Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda ise bir saate yakın bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Şaban Vatan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oradaki görüşmemden tatmin oldum. Beni uzun uzun dinlediler, soruşturmayı dikkatlice yapacaklarını söylediler. Bildiğim her şeyi, tüm detayları anlattım. Olaydan 22 gün sonra, ben duruma uyandıktan sonraki şüpheli durumları, polislerin delil karartma durumlarını sundum. Onlar da araştırma sonunda sanırım bir bilgi sunacaklar.”

“Kimin ne suçu varsa çekecek”

Olayın başından itibaren şüpheli olmasına karşın savcılığa sundukları hiçbir belgenin dikkate alınmadığını da belirten Şaban Vatan, son olarak şunları söyledi:

“Sonuna kadar çocuğumun davasının arkasındayım. Her ne durum olursa olsun… Kimin ne suçu varsa çekecek. Ben aylardır uyku uyumadım. Altı ay boyunca eşimi bekledim, çocuğum dışarı çıkamadı.”


Rabia Naz’ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor

Başsavcılıktan ‘Rabia Naz’ açıklaması