Ana SayfaGüncelBaşsavcılıktan ‘Rabia Naz’ açıklaması

Başsavcılıktan ‘Rabia Naz’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin açıklama yapan Giresun Başsavcısı, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasının devam ettiğini bildirdi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüştü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söylemişti. Rabia Naz’ın babası, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.


Rabia Naz’ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor


Giresun Başsavcısı’ndan açıklama

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Başsavcı Alan, soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğünü, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasının devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruşturma halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olup, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edilmektedir. Adli Tıp Kurumundan alınan raporlarda ‘ölümün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması neticesinde meydana gelmiş olabileceği’ yönünde mütalaa verilmiştir.

“Soruşturma kapsamında birçok kişi dinlenmiş, olay mahallinde keşif icra edilerek bilirkişi incelemesi yaptırılmıştır. Küçük Rabia’nın ölümüyle ilgili intihar ve yüksekten düşme dahil her türlü ihtimal titizlikle araştırmaya devam edilmekte olup, yargı delillere ve oluşacak vicdani kanaatine dayalı olarak kararını verecektir.”