Ana SayfaGüncelBerna Laçin beraat etti

Berna Laçin beraat etti

HABER MERKEZİ – Oyuncu Berna Laçin, idam tartışmalarına dair yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek yargılandığı davadan beraat etti.

Artan çocuk istismarlarının ardından gündeme getirilen idam tartışmalarına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek oyuncu Berna Laçin hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.


Berna Laçin’e 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı


Davanın İstanbul’da bulunan Kartal’daki 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmasına Berna Laçin katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Laçin’in avukatı Bekir Sinan Akboğa, yazılı savunmalarını sunduklarını belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Davayı karara bağlayan hakim, sanık Berna Laçin’in üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Berna Laçin ne demişti?

Berna Laçin, söz konusu paylaşımında “İdam çözüm olsaydı, Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!” demişti.

Laçin, paylaşımına gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak sözlerinin arkasında olduğunu ve ne demek istediğini bir kez daha anlatmıştı. “İsveç’le ilgili bir şey söylesek Hristiyanlara mı laf söylemiş oluyoruz” diyen oyuncu devamla şunları ifade etmişti:

Previous post
Mısır'da bombalı saldırı: İki polis hayatını kaybetti
Next post
Adana'da öğrencileri cinsel istismara maruz bırakan bir erkek öğretmen tutuklandı