Ana SayfaGüncelCHP’li Çankaya Belediye Başkanı: Ankara’yı en az 4 puan farkla alacağız

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı: Ankara’yı en az 4 puan farkla alacağız

HABER MERKEZİ – CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın “Ankara’yı en az 4 puan farkla alacağını” söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çankaya Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterdiği Alper Taşdelen, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Taşdelen, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş için “Ben Ankara’yı alacağımıza yürekten inanıyorum. En az 4 puan farkla alacağımıza inanıyorum, altını çizeyim en az 4 puan farkla” diye konuştu.

2014’teki yerel seçimlerde, Çankaya’yı yüzde 64’lük oy oranıyla kazandıklarını anımsatan Taşdelen, “Bu seçimde yeni bir rekor ile Çankaya’yı yeniden kazanacağımıza inanıyorum” diye de ekledi.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ayrıca hükümetin Ankara’nın içini boşalttığı görüşünde.

“Cumhuriyetle bir rövanş içinde oldukları için ve Ankara’yı değil de İstanbul’u sevdikleri için Ankara’nın içini boşalttılar. Bankalar gitti, kamu kurumlarının çoğunu taşıdılar. Yani hükümetin Ankara’yı sevmediği çok açık, çok net zaten, sevmiyor Ankara’yı. Onlar Ankara’nın İstanbul’a dönüşünü seviyor.”

CHP’de belediye başkan adaylığı belirleme sürecindeki tartışmalarla ilgili soru üzerine ise Taşdelen, “Aday tartışmaları her dönem yaşanıyor ama önemli olan aday ilan edildikten sonra bu tartışmaları geride bırakıp o adayın etrafında kenetlenip seçim çalışmasına bir an önce başlamak” diye konuştu.


ORC’den yerel seçim anketi: Ankara’da Mansur Yavaş 5 puan önde

Araştırma: Erdoğan’a destek 16 puan düştü, seçmenin gündemi ekonomi


Bu haberi, BBC Türkçe ve Amerika’nın Sesi’nden derledik.



Önceki Haber
Cari denge dört ayın ardından açık verdi
Sonraki Haber
2019 Dünya Öykü Günü Bildirisi