Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre enflasyon eleştirisi ‘hedef saptırma’: Siz bir merminin fiyatı nedir onu düşünün

Erdoğan’a göre enflasyon eleştirisi ‘hedef saptırma’: Siz bir merminin fiyatı nedir onu düşünün

HABER MERKEZİ – 31 Mart’taki yerel seçim çalışmalarının startını Sivas’ta veren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fiyat artışları üzerinden yapılan eleştirilerle hedef saptırıldığını öne sürdü, “Ne diyorlar; domates, patlıcan, patates, sivri biber… Bir merminin fiyatı nedir, siz onu düşünün” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk mitingini Sivas’ta gerçekleştirdi.

Erdoğan, konuşması sırasında KİT’lere (Kamu İktisadi Teşebbüsü) kadro isteyen bir gruba, “Biz KİT’lere kadroyu verdik. Bizden bir şey beklemeyin. Toplantıyı provoke etmeyin” dedi.

Son aylarda gıda fiyatlarında hızlanan fiyat artışları üzerinden yapılan eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, “Siz bir merminin fiyatı nedir, onu düşünün” dedi.

“Alışılmış bir lider değilim. Samimi olalım dürüst olalım. Ne diyorlar; domates, patlıcan, patates, sivri biber… Düşünün bir merminin fiyatı nedir, düşünün. Kalkıyor patates, soğan, domates, bunlarla konuşuyorlar. Bizi George Hans bir yerlerden vurmak istiyor, bunlar da George Hans’a ön ayak oluyorlar. Birileri marketlerde yapıyorlarsa geçenlerde Kabine Toplantısı’nda açıkladım. Gerekirse tanzim satışları belediyelerimiz eliyle kurarız en ucuz ürünleri buraya getiririz.”

NTV’nin haberine göre Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Afrin’de olanları gördünüz değil mi? 2 ay Afrin’de leblebi çekirdek mi kullandık? Mermi bombaları kullandık. Silahlı silahsız İHA’larla teröristleri yok ettik. Bu ne domatese ne patlıcana ne sivri bibere benzer. Benim ecdadım Çanakkale’yi fethederken ne yedi içti, bunu biliyorlar mı? Hedef saptırıyorlar.”

Öte yandan Erdoğan, ”Neymiş; ‘AK Parti adayını çekecekmiş.’ Sakın bu yalanlara dedikodulara fitneye aldanmayın. 100 yıl önce Sivas’ta söylediğimizi bugün aynı yerde tekrar ediyorum. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız” ifadelerini kullandı.

Enflasyon sepeti

Türkiye’de enflasyonu belirleyen Tüketici Fiyat Endeksi sepeti son olarak 5 Şubat tarihinde güncellendi.

Sepete son olarak eklenenler arasında soğuk çay, erkek mont (anorak) ve pike takımı bulunuyor. Çıkan maddeler listesinde ise erkek kaban (anorak), kadın çizme, nevresimlik kumaş, fotoğraf baskı ücreti ve pike takımı yer alıyor.

Gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 23,03’lük oranla sepette en belirleyici grup olarak bulunurken, silah ve mermi gibi ürünler enflasyon sepetindeki hiçbir grupta yer almıyor.

Previous post
Bursa'da bir erkek ayrıldığı kadını ve üç kişiyi vurdu
Next post
Sierra Leone'da cinsel saldırı ve istismara karşı 'acil durum' ilan edildi