Ana SayfaGüncelETHA muhabiri Adil Demirci’ye tahliye

ETHA muhabiri Adil Demirci’ye tahliye

HABER MERKEZİ – ETHA muhabiri Adil Demirci’nin tutuklu yargılandığı davada tahliyesi yönünde karar verildi. Demirci’ye ‘İstanbul dışına çıkış yasağı’ da getirildi.

10 aydır tutuklu bulunan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Adil Demirci’nin “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasından tahliye kararı çıktı.

Mahkeme heyeti, İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, aynı zamanda Almanya vatandaşı olan Demirci’ye ’il sınırları dışına çıkış yasağı’ verilmesine de hükmetti.

Davanın bir sonraki duruşması 30 Nisan 2019’da görülecek.

Yasağa itiraz edilecek

Duruşmanın ardından konuşan Adil Demirci’nin avukatı Mustafa Peköz, tahliyenin bekledikleri bir karar olduğunu belirtti.

DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Peköz, ‘il sınırları dışına çıkış yasağı’na ise itiraz edeceklerini kaydetti.

Peköz, “Bu tedbire yönelik bir hafta içinde itirazımızı yapacağız bir üst mahkemeye. Biz hukuki olarak üstümüze düşeni yapacağız” diye konuştu.

Adil Demirci hakkında

Adil Demirci, İstanbul’da 13 Nisan 2018 tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınmış, beş günlük gözaltı süresinin ardından tutuklanmıştı.

Türkiye ve Almanya vatandaşı Adil Demirci’nin Köln’de yaşayan bir sosyolog olduğu ve Almanya’dan ETHA için haberler yazdığı biliniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kaldığı yerden devam: ‘Breaking Bad’ filmi Netflix’ten yayınlanacak 
Sonraki Haber
Yeşilyurt Apartmanı: Kartal'da çöken binayla ilgili iki kişi tutuklandı