Ana SayfaGüncelEzhel ikinci davadan da beraat etti

Ezhel ikinci davadan da beraat etti

HABER MERKEZİ – Rapçi Ezhel, şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle ikinci kez yargılandığı davada da beraat etti.

Müzik dünyasında ‘Ezhel’ ismiyle tanınan müzisyen Sercan İpekoğlu’nun, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” iddiasıyla tutuksuz yargılandığı dava İstanbul Kartal’da bulunan 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Sercan İpekçioğlu katılmazken, avukatı Fuat Ekin, “Yargılama konusu şarkılar sanat eseri bir bütün olarak değerlendirildiğinde uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek gibi özel bir kastın olmadığı açıktır” dedi ve ekledi:

“Bu sonuçta bir sanat eseri. Nasıl ki zamanında Karacaoğlan müstehcenlik suçundan yargılanmadıysa, günümüzde hukukun bu kadar geliştiği bir dönemde bu modern ozanların eserlerinin bu şekilde ceza hukukuna konu edilmesi kabul edilebilir değildir. Mahkemenizin müvekkilimin beraatına karar vereceği inancındayız.”

Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile İpekçioğlu’nun beraatına karar verdi.

İddianameden

İddianamede, Sercan İpekçioğlu’nun, “Şehrimin tadı”, “Küvet” ve “Alo” isimli şarkı sözlerinde uyuşturucu maddeyi özendirdiği savunuluyordu.

İpekçioğlu hakkında “Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

1 ay tutuklu kalmıştı

Sercan İpekçioğlu, 24 Mayıs 2018 tarihinde hakkında açılan bir soruşturma kapsamında ifade vermek için gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece “uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

İpekçioğlu hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

19 Haziran 2018 tarihinde 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, “Sanığın suç işleme kastının olmadığına” karar vererek, İpekçioğlu’nun beraatine ve bu nedenle derhal tahliyesine hükmetmişti.


“Felaket”: Ezhel’in yeni şarkısını dinlediniz mi?

Previous post
24 Haziran'da milletvekili seçilmişti: Deniz Baykal Meclis’te yemin etti
Next post
106'ncı günde Leyla Güven için hükümete çağrı: Talepler karşılansın