Ana SayfaGüncelGazeteci Rojhat Doğru ‘adli kontrol’le tahliye edildi

Gazeteci Rojhat Doğru ‘adli kontrol’le tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Rojhat Doğru, yurt dışına çıkış yasağı ve ‘adli kontrol’ şartıyla tahliye edildi.

Gazeteci Rojhat Doğru hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “Kasten yaralama” suçlarına ilişkin Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması yapıldı.

Doğru, duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri 5 No’lu Cezaevi’nden Ses ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, avukatı Resul Tamur ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, heyet değişikliği nedeniyle önceki duruşma zabıtlarının okunmasıyla başladı.

Duruşmada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan müzekkereye ve müşteki hakkında zorla getirilme kararına ilişkin yazıya verilen cevabın geldiği bildirildi.

İddia makamı, müştekinin dinlenilmesi için tekrar işlem yapılmasına ve dosyada bulunan diğer eksikliklerin giderilmesini isteyerek, tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talebinde bulundu.

SEGBİS üzerinden savunma yapan Rojhat Doğru, önceki duruşmada da gelmeyen müşteki yüzünden tahliye edilmediğini belirterek tahliyesini istedi.

‘Bir elinde silah bir elinde fotoğraf makinesi olamaz’

Ardından söz alan avukat Resul Tamur ise müştekinin yine duruşmaya katılmadığına dikkat çekerek, müştekinin verdiği beyanların çelişki taşıdığını, müvekkilinin bir elinde kamera bir elinde silah kullanmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığını belirtti.

Yine müvekkilinin görüntü çektiği sırada yaralandığını anımsatan Tamur, Doğru’nun çektiği görüntülerle yılın gazetecisi ödülünü aldığını hatırlattı.

“Örgüt üyeleriyle” çekildiği ve bundan dolayı “örgüt bağlantısının kurulmaya çalışıldığı” fotoğrafların müvekkilinin söz konusu dönemde Kuzey Irak’ta yayın yapan bir televizyonda çalıştığı için bölgeye haber kameramanlığı amacıyla gönderildiğini ve fotoğrafların da orada çekildiğini anlatan Tamur, müvekkilinin tahliyesiyle birlikte beraatını talep etti.

Yurt dışına çıkış yasağı ve ‘adli kontrol’ şartı

Mahkeme, delillerin önemli ölçüde toplanmış olması, suç vasfının değişme ihtimali ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkeme, Doğru hakkında yurt dışına çıkma yasağı ve ‘adli kontrol’ tedbiri uygulanmasına hükmederek tahliye etti.

Previous post
Figen Yüksekdağ'a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 1 yıl 6 ay hapis cezası
Next post
Oyuncu Aytaç Arman yaşamını yitirdi