Ana SayfaGüncelGazeteci ve ressam Zehra Doğan tahliye edildi

Gazeteci ve ressam Zehra Doğan tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci ve ressam Zehra Doğan cezaevinden tahliye oldu, cezaevi çıkışı yaptığı açıklamada “açlık grevlerine ses verilmesini” istedi.

2 Haziran 2017’den beridir tutuklu olan gazeteci ve ressam Zehra Doğan tahliye edildi.

Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen Doğan’ı cezaevi çıkışında meslektaşları çiçekle karşıladı.

Cezaevi önünde açıklama yapmasına izin verilmeyen Doğan, daha sonra yaptığı açıklamada devam eden açlık grevlerine dikkat çekti.

“Cezaevinden çıkmak beni mutlu etse de geride arkadaşlarımı bıraktığım için üzgünüm. Şuan cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var. Ve durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Cezaevlerinde Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine bir an önce ses verilmeli.”

Doğan, uzun zamandır mesleğinden ayrı kalmasına ilişkin ise “Nerede olursam olayım aranızda olmaya ve mesleğime devam edeceğim” dedi. Son olarak da tüm meslektaşlarına selamlarını iletti.

Zehra Doğan

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 23 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınıp, gizli tanık beyanlarına dayanarak “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla tutuklanan Zehra Doğan, 9 Aralık 2016’da Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

2 Mart 2017 tarihinde görülen duruşmada Doğan’a, Nusaybin’de çizdiği resimleri sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki Elif Akboğa’nın notlarını haberleştirdiği için 2 yıl 9 ay 22 gün hapis ceza verilmişti.

Gazeteci Doğan hakkında verilen ceza İstinaf Mahkemesi’ne götürülmüştü. Mahkeme ‘verilen cezanın bozulmasına yer olmadığı’ gerekçesiyle hapis cezasını onamıştı.

Doğan, 12 Haziran 2017’de Diyarbakır’dan Mardin’e ailesini görmeye giderken hakkında kesinleşmiş cezası bulunduğu gerekçesiyle tekrar tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Doğan’ın cezaevi yönetimlerinin engellemesi dolayısıyla tutulduğu cezaevlerinde resim çizememiş, ancak engellemeler karşısında hemen her şeyi boya ve malzemeye çevirerek resim yapmayı sürdürmüştü.




Önceki Haber
IŞİD'in esir aldığı siviller: 11 Ezidi çocuk da kurtarıldı
Sonraki Haber
Kaçak içki 130'dan fazla can aldı