Ana SayfaGüncelHDP’nin İstanbul mitingi 3 Şubat’ta

HDP’nin İstanbul mitingi 3 Şubat’ta

HABER MERKEZİ – HDP’nin, 3 Şubat’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştireceği “Emek, Barış, Adalet” mitingine İstanbul Valiliği tarafından izin çıktı. Diğer yandan 86 gündür açlık grevindeki Leyla Güven, “Çok yakında eylemimiz başarıyla sonlanacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İstanbul’da “Emek, Barış, Adalet” sloganıyla miting düzenleyecek.

İstanbul Valiliği, miting için yapılan başvuruya olumlu yanıt verdi. Son hazırlıkları yapılan mitinge Valilik izin verdi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak miting, 3 Şubat Pazar günü saat 13.00’te başlayacak.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin katılacağı mitinge, 86 gündür açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletveki Leyla Güven’in de canlı yayınla bağlanması bekleniyor.

Güven: Çok yakında eylemimiz başarıyla sonlanacak

HDP Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in 8 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 86’ncı gününde devam ediyor.

Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde “PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı eylemi, 25 Ocak’ta görülen dava duruşmasında tahliye edilmesi ardından evinde sürdürüyor.

HDP’li vekilin yanı sıra cezaevlerinde 300’e yakın tutuklu süresiz-dönüşümsüz, bine yakın tutuklu ise süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemine devam ediyor.

Diyarbakır’da milletvekillerinin katılımı ile başlatılan nöbet eyleminin ikinci gününde Leyla Güven ile görüntülü bağlantı yapıldı.

Güven, “O kadar haklıyız ki direnişimiz her geçen gün kartopu misali büyüyor. Bu yolda düşenler olabilir ama önemli olan amacımızdır. Çok yakında eylemimiz başarıyla sonlanacaktır” dedi.

Eylemcilerin talebi ne?

Güven ve cezaevlerindeki tutuklular, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.