Ana SayfaEkonomiHGS’yi geliştiren firmadan konkordato başvurusu

HGS’yi geliştiren firmadan konkordato başvurusu

HABER MERKEZİ – HGS sistemini geliştiren Vendeka Bilgi Teknolojileri isimli şirket konkordato ilan etti.

Milyonlarca yurttaşın her gün kullandığı Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) yapan Vendeka Bilgi Teknolojileri Tic A.Ş, konkordato talebiyle Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu.

Mahkeme şirkete ilk olarak 3 ay geçici mühlet verdi, daha sonra ise 3 aylık geçici mühletin 2 ay daha uzatılmasına karar verdi.

Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine göre başvuruyu değerlendiren mahkeme, şirkete geçici komiser heyeti atadı.

Şirket hakkında

Vendeka Grup’un amiral gemisi olan Vendeka Bilgi Teknolojileri, köprü ve otoyol gişelerinde otomatik ücret tahsil eden Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile akıllı kart, yolcu bilgilendirme ve ulaşım yönetim sistemini (AKYOLBİL) geliştiriyor.

Şirket, ana yüklenici olarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk pasif RFID elektronik ücret toplama projesi olan Hızlı Geçiş Sistemi’ni yaptı.

Kartlı geçiş sisteminin yerini alan HGS, 2 bin kilometre otoyol ağını kapsarken, 94 ayrı lokasyon olmak üzere 387 gişede faaliyet gösteriyor. 11 milyon kişi hali hazırda HGS’yi kullanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Vendeka isimli şirketin sahipleri İsmail ve Mustafa Meral kardeşler hakkında Gülen cemaatinden oldukları iddiasıyla dava açılmış ve iddianame hazırlanmıştı.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Üç ilde okullara kar tatili
Sonraki Haber
Diyarbakır'daki 8 Mart etkinlikleri kadın pazarında başlayacak