Ana SayfaDünyaİran Dışişleri Bakanı Zarif istifasını geri çekti

İran Dışişleri Bakanı Zarif istifasını geri çekti

HABER MERKEZİ – Önceki gün istifa eden İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, istifasını geri çektiğini duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, önceki gün istifa ettiğini Instagram üzerinden duyurmuştu.

Zarif yaptığı açıklamada, “Son 67 ayda, İran’ın sevgili halkı ve cesur otoritelerinin cömertliği için çok teşekkür ederim. Artık hizmet edememem ve hizmet ettiğim dönemdeki eksikliklerim için samimiyetle özür dilerim. Mutlu ve esen kalın” demişti.

Bu gelişmenin ardından İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada Cevad Zarif’in istifasını sunduğu doğrulanmış ancak Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin istifayı onaylamayacağı kaydedilmişti.

İstifasını geri çekti

Zarif, önceki gün Instagram hesabında duyurduğu istifasını, Ruhani’nin reddetmesinin ardından yine Instagram hesabında geri çekti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm hayatımı ülkeye ve büyük halkına hizmetle geçirdim. Dış politika zaferinden ve Dışişleri Bakanlığı’nın dış politika geliştiren kurum olarak güvenilirliğinden, ulusal çıkarları ve İran halkının uluslararası arenadaki haklarını korumada ön saflarda bir kurum olmasından başka bir kaygım yok.

“Dışişleri Bakanlığı’nın tüm sorumluluklarını, herkesin işbirliği ve koordinasyonu ve aynı zamanda rehberliğiyle, Dini lider ve Cumhurbaşkanı’nın sağduyusu ve nezaretiyle, anayasa ve yasalar çerçevesinde, güçlü bir şekilde yerine getireceğini umuyorum.”

İran’ın 2015’te imzaladığı nükleer anlaşmada önemli bir rol oynayan Zarif, ABD’nin 2018’in Mayıs ayında anlaşmadan çekilmesi ve yeniden ambargo uygulamaya başlamasının ardından, Tahran’daki sertlik yanlılarından sert eleştiriler almıştı.




Önceki Haber
Berlin'de 'özel konutları kamulaştırma’ referandumu hazırlığı
Sonraki Haber
BİR SERGİ | Kağıdın sanata yansımış her hali