Ana SayfaGüncelIrkçı saldırıya tepki: #CizreSporluyuz

Irkçı saldırıya tepki: #CizreSporluyuz

HABER MERKEZİ – Antalya deplasmanında Cizre Spor’a dönük ırkçı saldırıya sanatçı, siyasetçi ve yazarlar tepki gösterdi. Athena’nın solisti Gökhan Özoğuz, “Cizre Sporluyuz” dedi, Ferhat Tunç ise “Irkçı saldırganlık, Kürdün iradesini yok sayan iktidar politikalarından cesaret alıyor” diyerek hükümetin sorumluluğuna dikkat çekti.

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Cizre Spor, bu hafta Antalya’da oynadığı Serik Belediye Spor maçında, ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Müsabaka başlamadan önce sahada ‘Ölürüm Türkiye’ şarkısı eşliğinde taraftarlar Cizre Spor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulunurken, 1-1’lik maç sonucu sonrası taraftarlar saha dışına çıkan oyunculara saldırdı. Takımın üç oyuncusu ve kaleci hocası darp edildi.

Bu ırkçı saldırıya birçok kesimden tepki geldi.

#CizreSporluyuz etiketi ile Twitter’dan saldırıya tepki gösteren isimlerden biri de Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz oldu.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak da “Bu ülke Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Lazıyla, Rumuyla, Yahudisiyle kardeştir…Bunu kafanıza kazıyacaksınız” dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç da “Irkçı saldırganlık, Kürdün iradesini yok sayan iktidar politikalarından cesaret alıyor” diyerek hükümetin sorumluluğuna dikkat çekti.

Ne oldu?

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Cizre Spor, bu hafta Antalya’da oynadığı Serik Belediye Spor maçında ırkçı saldırının hedefi oldu.

Müsabaka başlamadan önce sahada ‘Ölürüm Türkiye’ şarkısı eşliğinde taraftarlar Cizre Spor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulundu.

Müsabakada ilk golü Cizre Spor attı. Tabelada skor 1-0 olurken sahada ırkçı tezahüratlar arttı.

Hakemin verdiği sarı ve kırmızı kartlardan dolayı Cizre Spor’un üç oyuncusu da gelecek hafta oynanacak Trabzon 1461 Spor müsabakasında cezalı duruma düştü.

Maç sonucu 1-1 olurken taraftarlar saha dışına çıkan oyunculara saldırdı. Saldırı sonrası Cizre Spor’un üç oyuncusu ve kaleci hocası darp edildi.

Previous post
Van'da gözaltında işkenceye maruz bırakılan çocuklara zorla evrak imzalatıldı
Next post
Ankara'da bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü