Ana SayfaDünyaİspanya erken seçime gidiyor

İspanya erken seçime gidiyor

HABER MERKEZİ – İspanya Başbakanı Sanchez, 28 Nisan’da ülkede erken seçime gidileceğini ilan etti.

İspanya’da, 28 Nisan Pazar günü erken seçim yapılacağı duyuruldu.

Açıklama İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den geldi.

Sosyalist İşçi Partisi’nin lideri Sanchez’in azınlık hükümetinin hazırladığı bütçe tasarısı, 13 Şubat’ta parlamento tarafından reddedilmişti.

İspanya Parlamentosu’ndaki oylamanın sonucunu belirleyen gelişme ise Katalan milletvekillerinin hükümete verdikleri desteği çekmesiydi.

BBC Türkçe’nin haberine göre bu gelişme öncesi, 12 eski Katalan siyaetçi “isyan”, “halkı isyana tahrik” ve “yasa dışı şekilde referendum düzenleyerek kamu fonlarını kötüye kullanmak” suçlarından Salı günü Madrid’de hakim karşısına çıkmıştı.

Yargılanan siyasetçilerden Katalonya Özerk Yönetimi’nin eski başkan yardımcısı Oriol Junqueras için 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Junqueras dışında, aralarında Katalonya Özerk Yönetimi’nin eski bakanları ile eski Katalonya Parlamentosu Başkanı’nın da bulunduğu sanıkların da 17 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İspanya’da Sosyalist İşçi Partisi, 2018’in Haziran ayında dönemin muhfazakar Halk Partisi hükümetini güvensizlik önergesi vererek düşürmüş ve azınlık hükümeti kurmuştu.

Previous post
Yunanistan'da grip salgını: 50'yi aşkın kişi hayatını kaybetti
Next post
ABD’de altı polis, arabasında uyuyan bir siyah erkeği vurarak öldürdü