Ana SayfaGüncelİstanbul’da 8 katlı bina çöktü

İstanbul’da 8 katlı bina çöktü

HABER MERKEZİ – İstanbul Kartal’da üç katı kaçak olmak üzere 8 katlı bir bina çöktü. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre üç kişi hayatını kaybetti, enkaz altından çıkarılan yaralılardan üçünün durumu ağır. Olayla ilgili İstanbul Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Anadolu Sulh Ceza Hakimliği ise yayın yasağı kararı verdi.

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan 8 katlı bir bina, dün (6 Şubat) saat 15.59’da çöktü.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, Bursa ve Sakarya’dan da kurtarma ekipleri arama çalışmalarına katıldı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son basın açıklamasına göre binanın çökmesi sonucu üç kişi yaşamını yitirdi, 10’u aşkın kişi de yaralı kurtarıldı.

Yaralıların sevk edildikleri hastanelerde tedavilerinin devam ettiği belirtilirken, üç kişinin yoğun bakımda olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre hayatını kaybeden üç kişiden kimlikleri tespit edilebilenler şöyle: Ayşe Alemdar, Yıldız Gündüzoğlu ve Fatma Kahraman.

Enkazdan 19 saat sonra kurtarıldı

Çöken binanın enkazı altında kalan 5 yaşındaki Havva Tekgöz isimli bir çocuğun 19 saat sonra kurtarıldığı bildirildi.

Böylelikle enkaz altından çıkarılanların sayısı 13’e yükseldi.

Ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Çevredeki 7 bina boşaltıldı

Öte yandan çöken binanın çevresinde bulunan 7 binada yaşayanlar tahliye edildi.

“Bodrum katta tekstil atölyesi vardı”

Valiliğin açıklaması öncesi NTV yayınına katılan Cevizli Mahallesi Muhtarı Memiş Dikilitaş, binanın bodrum katında tekstil atölyesinin bulunduğunu ve çökmenin patlama sonucu yaşanmadığını dile getirmişti.

“Binanın altındaki bodrum katında 15-20 çalışanı olan bir tekstil atölyesi var. Tam sağlıklı bilgi alamadık. 24 dairede de oturanlar var. Kaç kişi yaşadığını bilmiyorum. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Patlama yok, binanın kendi kendine çöktüğü söyleniyor. Binanın çok eski bina olduğu söyleniyor.”

Vali Yerlikaya: Çöken binanın 3 katı kaçak, iskanı yok

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise “Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin artı yedi, 14 daire olduğu ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu kaymakamımız bana arz etti” demiş ve sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle de az önce görüştüm. Onlar bana belge de verdiler. Buranın 1992 yılından ruhsatlı olduğu, 5 katlıya ruhsat olduğunu ama daha sonra 3 kat kaçak yapıldığı ve iskansız olduğunu söylediler. Üzücü olan bu.”

Yerlikaya ayrıca “İşletme ruhsatı olmayan bir tekstil atölyesi olduğunu söylediler” diye konuşmuştu.

Yayın yasağı getirildi

Bu arada İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Diğer yandan Anadolu Sulh Ceza Hakimliği ise olaya ilişkin yayın yasağı kararı vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevindeki Güven için sanatçılardan şarkı: “Leyla”
Sonraki Haber
HDP Milletvekili Feleknas Uca'ya 15 yıl hapis istemi