Ana SayfaGüncelKardan insana zafer işareti yaptırmak ‘suç’ sayıldı: 12 tutukluya hücre cezası

Kardan insana zafer işareti yaptırmak ‘suç’ sayıldı: 12 tutukluya hücre cezası

HABER MERKEZİ – Kars Cezaevi’nde kalan ve yaptıkları kardan insana zafer işareti yaptıran 12 tutukluya 12 gün hücre cezası verildi. Yönetimin ceza gerekçesi ise kardan insanının zafer işaretini “örgüt simgesi” olarak kabul etmesi.

Kars T Tipi 1 No’lu Kapalı Cezaevi C-5 koğuşunda tutukluların, 14 Ocak’ta avlularında yaptıkları, zafer işareti yapan kardan insan suç unsuru sayıldı.

MA’dan Yasin Kobulan’ın haberine göre gardiyanlar, sol eli ile zafer işareti yapmış kardan insanı, cezaevinin soruşturma ekibine bildirdi.

İlk önce kardan insanın fotoğrafını çeken ekip, daha sonra C-5 koğuşunda kalanların ifadelerini alıp tutanak tuttu. Sonraki gün ise kardan insan için 12 tutuklu hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Kardan insanı işareti ‘örgüt simgesi’

22 Ocak’ta soruşturmayı görüşen Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığı, kardan insanı “örgüt simgesi” olarak kabul etti.

Kurulun verdiği kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Olaya konu kardan adam değil, kardan adamın özellikle sol kolu havaya kaldırılmış şekilde ve ülkemizde terör örgütü mensuplarınca eylemlerde eylemciler tarafından yapılan zafer işareti yaptırılmış vaziyettedir. Yoksa kardan adam doğrudan bir simge değildir. Simge kardan adama yaptırılan zafer işaretidir. C-5 koğuşunda hükümlü tutukluların yazılı olarak vermiş oldukları savunmalarında zafer işareti yapan kardan adam heykelini yaptıklarını ‘yaptığımız kardan adamdan dolayı’ sözlerini kullanarak kendileri bizzat kabul etmişlerdir.”

12 gün hücre cezası

Kararda, “Suç örgütlerine ait her türlü yayın, bez afiş, pankart, resim, sembol, işaret ve benzer eşyayı kurumların herhangi bir yerine asmak ve teşhir etmek” suçunun işlendiği ileri sürülerek, 12 tutukluya 12 gün hücre cezası verildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Güney Kore'de kadınlardan 'güzellik' algılarına başkaldırı: 'Makyaja ve uzun saça hayır'
Sonraki Haber
Kadınlar 'queer teorinin düşünsel kaynakları'nı konuşacak