Ana SayfaEkoloji“Kentte Ortak Yaşam Çalıştayı” 2-3 Mart’ta Ankara’da

“Kentte Ortak Yaşam Çalıştayı” 2-3 Mart’ta Ankara’da

HABER MERKEZİ – 100. Yıl İnisiyatifi, Kentte Ortak Yaşam Çalıştayı düzenliyor. 2-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek çalıştayda yaklaşan yerel seçimler öncesi yerel yönetimler tartışılacak.

Ankara’da 100. Yıl İnisiyatifi, 2-3 Mart tarihlerinde “Kentte Ortak Yaşam Çalıştayı” düzenleyecek.

Çalıştay, ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleşecek.

Buluşmanın ilk gününde “Müşterekler”, “Dayanışma Ekonomileri” ve “Yerelden ve Yerinden Yönetim” temalarında panel düzenlenecek, bir mahalle gezisi gerçekleştirilecek ve çeşitli grup ve kişilerin deneyimlerini aktaracakları sunumlar ve forumlar olacak.

İkinci gün ise “Kentte ortak bir yaşamı nasıl kuracağız/kurmalıyız” üzerine tartışmalar yapılacak.

İnisiyatif esas olarak yerel yönetimin faillerinin kim olması gerektiğine dikkat çekiyor: “Belediyeler mi? Muhtarlıklar mı? Şirketler mi? Yoksa yalnızca ve doğrudan biz çeşitli mahallelerin, kolektiflerin veya toplulukların sakinleri mi?”

Dayanışma ağları kurup yatay bir ‘yayılmayı’ hedefleyen İnisiyatifin gerçekleştireceği çalıştayın programı şöyle:

100. Yıl İnisiyatifi hakkında

100’üncü Yıl İşçi Blokları, Ankara’da ODTÜ’nün yanı başında bulunan, sakin, yeşil, eski bir mahalle. Aynı zamanda burası, yapılmaması uğruna direndiği halde çeperlerine inşa edilen dev bir yol, yolun ardından orta yerine yerleştirilen bir benzinlik ve dur durak bilmeyen, dönüşümden sadece inşaat yapmayı anlayan bir rant ekonomisi ile kurban edilmek istenilen bir mahalle.

Gezi Direnişi süresince oluşan bir araya gelebilme, iletişim kurabilme ve harekete geçebilme halini ve pratikler ile ilişkiler üzerinden gelişen ortaklıkları sürdürme isteği önce 100. Yıl İnisiyatifi’ni, sonra Mart 2014’de 100. Yıl Berkin Elvan Bostanı’nı, ardından Aralık 2015’te 100’üncü Yıl Mahalle Atölyesi’ni doğuruyor.

100’üncü Yıl İnisiyatifi ve doğurduğu diğer kentsel oluşumlar toplumsal adaletsizliklere karşı çıkarak bunları mahallede görünür hale getirmeye çabalamaktadır. Aynı zamanda bütün bu oluşum ve pratikler mahalle sakinleri arasında değerli karşılaşmalara ve bu karşılaşmaları bir arada tutmaya vesile oluyor. Kısacası 100. Yıl İnisiyatifi mahallede kolektif bir ruhu canlı tutuyor.


Daha detaylı bir bilgiye BURADAN bakabilirsiniz.