Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a MİT eleştirisi

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a MİT eleştirisi

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinde gösterecekleri adayların güvenlik soruşturmasını MİT ile yaptıklarını açıklamasını eleştirerek, “Bir parti devleti ile karşı karşıyayız” dedi. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin MİT’ten açıklama beklediğini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye dair şikayetlerde bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Sanki ülkeyi Japonlar yönetiyor, sanki ülkeyi Papua Yeni Gine yönetiyor. Sen şikayet etmeye başladıysan ülkeyi yönetemiyorsun demektir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bugün gelinen noktada bir ‘parti devleti’ ile karşı karşıya olunduğunu da sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı, Erdoğan’ın Ordu’da yaptığı konuşmasını hatırlatarak, “MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), bizim göz bebeğimizdir, Türkiye’nin güvencesidir” dedi.

“Erdoğan geçen gitti Ordu’da konuştu. ‘Önümüze konan adayları tepeden tırnağa gerek Milli İstihbaratla inceledik’ dedi. O kurumun temel amacı Türkiye’nin çıkarlarını savunmaktır. Ne demek! Bekledim ki MİT açıklama yapsın, böyle bir şey yoktur diye. Yapmadılar. Milli İstihbarat’ın görevi bir siyasi partinin kölesi olmak değildir. Milli İstihbarat Teşkilatı sıradan bir devlet değildir, bizim göz bebeğimizdir, Türkiye’nin güvencesidir. Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olan bir kurumdur. Bütün siyasi partilere eşit olmak durumundadır. MİT yetkililerinden bilgi istiyorum. Sizlerden bir grup AK Parti’nin yan kuruluşu olarak görev yapıyormuşsunuz. Hangi çağda yaşıyoruz?”

Ekonomideki gidişata da değinen Kılıçdaroğlu, “Mutfakta yangın çıkmasını sağlayan vergi enflasyon vergisidir” diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pek çok sorun enflasyondan kaynaklıdır. Ne diyorlardı? Enflasyon tek haneli rakamlara inecek diyorlardı. 2004’teki rakamı yakaladılar. Eskiden o kalabalık pazarlarda tek tük insanlar geziyor. Ne oldu da bir yılda bu zamlar geldi? Bir yıllık değişimi veriyorum. Kuru soğan artış artış % 231. Biberde artış % 155, patlıcan % 124 bu mutfakta yangın var derken bunu kast ediyoruz. Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? % 26 soğandaki artış % 233.”

Okuyan CHP’ye katıldı

Öte yandan grup toplantısı öncesinde siyasete MHP’de başlayan ve ANAP’ın kurucuları arasında yer alan Yaşar Okuyan CHP’ye katıldı.

Okuyan’a parti rozetini takan isim Kılıçdaroğlu oldu.

Okuyan, “40 yıl öncesinde kalmış sağ-sol çekişmelerini, o günün içerisindeki olayları istismar ederek, yeniden bir sağ sol olayı gibi belli merkezlerden iktidar ve onun tabi destekçisi durumundaki bir kişinin gayretleriyle 40 sene öncesindeki olayları kaşıma durumundalar. Sol-sağ ayırt etmeden artık bu oyunu bozmak zamanıdır. Artık bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Onun için arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Atatürk’ün partisine geldik” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aynur Canıtez boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
İki kadının sınırları aşan aşkı sahnede: 'Benimle Gelir Misin?'