Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Krizde önce kadınlar işten çıkarılıyor, şiddet ve taciz görünmüyor’

‘Krizde önce kadınlar işten çıkarılıyor, şiddet ve taciz görünmüyor’

HABER MERKEZİ – Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi’nin hazırladığı rapora göre 2004’te yüzde 11 olan kadın işsizlik oranı 2017’de 14.1’e yükseldi.

Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi (KEİG) tarafından kadınların iş yaşamındaki oranı ve karşılaştığı zorluklara ilişkin hazırlanan rapor yayınlandı.

Rapora göre Türkiye’nin ekonomisindeki kötü gidişat erkeklerden çok kadın istihdamının düşmesine neden oldu. Çünkü işverenler böylesi durumlarda ilk önce kadın çalışanların işine son veriyor.

Rapordaki verilere göre 2004’te yüzde 11 olan kadın işsizlik oranı 2017’de 14.1’e yükseldi. Erkeklerde ise bu oran yüzde 10.8’den 9.4’e geriledi.

Ülkede işgücü piyasasındaki kadınlar genellikle düşük nitelikli ve kayıt dışı olarak çalışmak zorunda bırakılıyor.

Kadın istihdamının yoğunlaştığı sektörlerin, güvencesizleşmenin de daha fazla görülen sektörler olduğunu belirten rapora göre, kadınlar işyerlerinde sık sık taciz ve şiddete maruz bırakılıyor.

Ancak kadınların iş yerlerinde karşılaştığı taciz ve şiddet çoğunlukla raporlanmadığı için görünmez kılınıyor. Kadına yönelik şiddet ve tacizin ortaya çıkarılmasının önündeki en büyük engellerden biri toplumsal baskı.


Raporun tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
HDP'nin İstanbul mitingi 3 Şubat'ta
Sonraki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu'nun Şubat ayı programı açıklandı