Ana SayfaGüncelLice’de 21 mahallede sokağa çıkma yasağı

Lice’de 21 mahallede sokağa çıkma yasağı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Lice’nin 21 mahallesi ve bağlı mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin 21 mahallesi ve bağlı mezrasında bu sabah saat 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yasak ilan edilen yerler şöyle: Arıklı, Güçlü, Uçarı, Ziyaret, Serince, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Çavundur, Dolunay, Bağlan, Kabakaya, Çağdaş, Dibekköy, Yolçatı, Tepe, Budak, Sığınak, Kıyıköy, Dallıca, Damar mahalleleri ve bağlı mezralar.

Bölgede askeri operasyon başlatıldığı da belirtilen Diyarbakır Valiliği’nin açıklaması şöyle:

“Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde [(Lice ilçesine bağlı olan; Arıklı, Güçlü, Uçarı, Ziyaret, Serince, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Çavundur, Dolunay, Bağlan, Kabakaya, Çağdaş, Dibekköy, Yolçatı, Tepe, Budak, Sığınak, Kıyıköy, Dallıca ve Damar köyleri ile bağlı mezraları)] 12 Şubat 2019 Salı günü saat 06.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır.

“Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.”