Ana SayfaDünyaMeksika duvarı için: Trump “ulusal acil durum” bildirisini imzaladı

Meksika duvarı için: Trump “ulusal acil durum” bildirisini imzaladı

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırında ‘ulusal acil durum’ ilan edeceğini açıklamasının ardından bu konudaki bildiriyi imzaladı.

Beyaz Saray, hükümetin kapalı kalmasını engellemek için Cumhuriyetçiler ile Demokratların üzerinde anlaşmaya vardığı bütçe tasarısının ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanacağını bildirmişti.

Sözcü Sarah Sanders, Trump’ın aynı zamanda ABD-Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için “ulusal çapta acil durum” ilan edeceğini de açıklamıştı.

Cumhuriyetçi Parti Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell de benzer bir açıklama yaparak, Trump’ın ‘acil durum’ ilan edebileceğini söylemişti.

‘Acil durum’ ilan etti

Trump, Meksika sınırında “ulusal acil durum” ilan edeceğini açıklamasının ardından bu konudaki bildiriyi imzaladı.

Bildiride Trump, “mevcut acil durumun ciddiyeti nedeniyle” ordudan yardım istemeye ihtiyaç duyduğunu savundu.

“Güney sınırındaki mevcut durum, ana ulusal güvenlik çıkarlarını tehdit eden ve ulusal bir acil durum oluşturan bir sınır güvenliği ve insani kriz teşkil ediyor.”

Trump ayrıca, “ulusal acil durum” ilan etmesiyle birlikte Meksika sınırına duvar inşası için 8 milyar dolara yakın kaynak bulunacağını söyledi.

Meksika sınırına duvar için daha önce Kongre’den 5.7 milyar dolar ödenek talep eden Başkan Trump, söz konusu proje için paranın geri kalanını “acil durum” ilan etmesi sonrası Savunma Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı bütçelerinden gelecek takviye kaynaklardan karşılamayı planlıyor.


Amerika’nın Sesi ve BBC Türkçe’den derlenmiştir.



Önceki Haber
Gazeteci Özgür Paksoy’a hapis cezası
Sonraki Haber
Koruköy’de işkenceye maruz kalmışlardı: Abdi Aykut dahil yedi köylüye beraat